Isku jatkoi yllätyksien tiellä liigakarsinnoissa – Passariksi vedettiin viime hetkellä jokerikortti: ”En edes muista, milloin viimeksi olisin passannut”

Rantaperkiön Isku on voiton päässä mahdollisuudesta hakea paikkaa naisten lentopalloliigaan. Helsinki Volley kaatui kotikentällä 3–0.

15.4. 14:55

Aamulehti

Rantaperkiön Iskun upea lentopallokevät jatkuu. Ykkössarjalainen Isku pehmitti lentopallon naisten liigakarsintojen toisessa ottelussa liigajoukkue Helsinki Volleyn 3–0 (25–23, 25–19, 25–20) kotikentällään Kaukajärvellä pitkäperjantaina.

Isku johtaa ottelusarjaa nyt 2–0. Sarjan voittaja saa oikeuden anoa liigapaikkaa ensi kaudeksi. Siihen tarvitaan kolme voitto, eli sarja on katkolla Iskulle Helsingissä ensi maanantaina.

Erikoisinta Iskun selvässä kotivoitossa oli, että se tuli ilman varsinaista passaria. Iskun passarit Carina Lehto ja Oona Salomaa eivät pystyneet pelaamaan, joten päävalmentaja Jari Tolvanen oli pakotettu vetämään ässän hihastaan.

Passariksi laitettiin joukkueen kapteeni, yleispelaaja Camilla Lehto.

”Carina ei pystynyt terveydellisistä syistä pelaamaan. Minulle vain sanottiin perjantaina aamulla, että sä passaat”, Camilla Lehto kertoi tilanteesta. Peli alkoi jo kello 12.

”En edes muista, milloin viimeksi olisin passannut pelissä. En mielestäni edes C-junnuissa isolla kentällä, menee sitä aiemmaksi”, Lehto muisteli taaksepäin. Se tekee suorituksesta vielä huimemman, kun varsinaista passarikokemusta ei ole yhtään tosipaikassa.

Lehto hoiteli homman varmasti ja voitokkaasti: hän passari isoa passia laitaan ja keskelle. Iskun hyökkäystehot riittivät vaisun vierasjoukkueen kaatamiseen.

”Meni yllättävän hyvin. Vastaanotto toimi, niin pääsin passailemaan. Ei se niin hienoa ollut, mutta riittävää”, Lehto makusteli omaa tekemistään.

Erien lopuissa tuli selvästi ero henkisellä puolella. Ykkössarjan mestari Isku on tottunut tällä kaudella voittamaan, kun liigassa vain kahdesti voittanut helsinkiläisryhmä on tottunut häviämään tiukat erät.

”Edelleen hieman yllätyin, kuinka vaisu vastustaja oli. Meidän peli oli niin hyvää kuin tässä tilanteessa pystyi olemaan. Lähdetään sarjaa heti Helsinkiin katkaisemaan”, kapteeni kertoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut