Pirkanmaan unelmafinaalista totta: Classic juhli trillerin päätteeksi – ”Kuului penkiltä, että vedä, vedä”

Classic tuli viime sekuntien maalilla tasoihin ja nujersi TPS:n voittomaalikisassa.

Sinne painuu! Mikko Leikkanen sinetöi Classicin finaalipaikan voittomaalikilpailussa. Hän ohitti TPS:n Olli Kuisman.

14.4. 21:47

Maalivahti Lassi Toriseva torjui kaikki neljä TPS:n laukausta voittomaalikilpailussa torstaina Turussa, kun Classic kukisti kotijoukkueen pitkän kaavan kautta ja eteni kuudennen kerran peräkkäin miesten salibandyliigan loppuotteluihin.

Ville Lastikka kolmantena ja Mikko Leikkanen neljäntenä laukojana olivat Classicin onnistujat rankkareissa. Varsinainen peliaika ja jatkoaika päättyivät 4–4 (2–1, 2–1, 0–2).

”Oli tosi tiukka sarja. TPS teki pelaamisen tosi hankalaksi. Kaveri passivoitui päätöserässä ja saimme lopulta tasoituksen onnekkaalla pompulla”, sanoi Leikkanen Ruudun haastattelussa.

Leikkanen on viiden mestaruuden lisäksi voittanut kolme hopeaa ja yhden pronssin. Rankkarit eivät puolustajalle olleet tuttuja.

”Aika vähän on vedetty pilkkuja. Nyt onnistuin”, Leikkanen innostui Ruudun haastattelussa.

Classic selviytyi maalittomaan 20 minuutin jatkoerään, kun Eemeli Salin teki kevään pudotuspelien kymmenennen maalinsa ajassa 59.56. Leikkanen sai syöttöpisteen.

”Kuului penkiltä, että vedä, vedä. Kimposi riparille ja Emppa (Salin) laittoi pallon sisään”, Leikkanen kommentoi.

Salin on ollut 25 pistettä tehneen Ville Lastikan jälkeen tehokkain pelaaja kevään pudotuspeleissä. Koossa oli ennen ottelua 18 pistettä.

Vuosi sitten pudotuspelien ennätyksen 31 maalillaan tehnyt Sami Johansson oli ennen torstaita tehnyt vain yhden maalin tänä keväänä, mutta nyt tuli kaksi lisää. Hän teki toisen ja kolmannen maalin. Avausmaalin teki Albert Koskinen. Hänen saldonsa kevään peleissä on 12+1=13.

Ottelu oli ykkösketjun sentterille Nico Salolle sadas pudotuspeleissä.

”Kaverilla olisi lauantaina tutissut Lempäälässä, jos olisimme ottaneet toisen voiton peräkkäin heistä. Parempi meni jatkoon. Tsemppiä heille finaaleissa”, sanoi TPS:n hyökkääjä Miko Kailiala Ruudun haastattelussa.

Classicilla oli torstain kokoonpanossa peräti yhdeksän sellaista pelaajaa, jotka ovat olleet voittamassa kaikkia viittä peräkkäistä mestaruutta 2016–19 sekä 2021. Koronan takia keväällä 2020 ei mestaruutta ratkaistu.

Valmentaja Samu Kuitunen sanoi, että lähtökohtaisesti finaalit alkavat ensi keskiviikkona. Loppuottelusarjassa vastaan tulee Nokian KrP, eli edessä on paikallispelisarja.

”Joukkueet neuvottelevat nyt keskenään, jos tätä alkuperäistä aikataulua muutetaan. Mutta siitä myöhemmin”, Kuitunen sanoi.

Kuitunen antoi kiitosta joukkueelle, maalivahti Torisevalle erityisesti.

”Hallitsimme tänään ottelua. Pelasimme hyvin. TPS puolusti hyvin”, Kuitunen sanoi.

Toriseva oli erinomainen yhtä ottelua lukuun ottamatta.

”Sen pelin kymmenestä takaiskusta kuusi menee muiden piikkiin”, Kuitunen laski.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut