Savo Volley kaivoi pakkovoiton kahden veteraanin piiskaamana – Antti Siltalan silmät leiskuivat kuin sata salamaa: ”Viimeinen pelipäivä ei ole kaukana”

VaLePan sentteri Mikko Karjarinta palasi tositoimiin reilun kolmen kuukauden sairausloman jälkeen ja esiintyi heti edukseen.

Savo Volley kavensi finaalisarjan Antti Siltalan (kesk.) johdolla torstaina.

14.4. 22:01

Sastamala

Kun hätä oli suurin, Savo Volleyn valmentajalle Timo Tolvaselle jäi kolmannessa lentopallofinaalissa enää yksi vaihtoehto.

Tolvanen heitti viimeistä kevättään pelaavan konkarikaksikon Antti SiltalaOlli-Pekka Ojansivu kentälle.

Molemmat konkarit ovat kaukana parhaiden päiviensä loistosta, mutta voittamisen tahtoa ja johtajuutta löytyy senkin edestä.

Ojansivu ei pysty antamaan pallolle vauhtia pahojen olkapääongelmien takia. Siltala liikkuu välillä kentällä tuskasta irvistellen ja välillä ontuen.

Silti nämä miehet ovat ihailtavan sisukkaita. He käänsivät Savo Volleyn kurssin pelkällä olemuksellaan ja pumppasivat uskoa myös vieruskavereihin.

Parivaljakko johti Savon yllättävään 3–0 (28–26, 25–20, 25–22) -vierasvoittoon Vammalan Lentopallosta ja muutti finaalisarjan asetelmia merkittävästi.

Lue lisää: Savo Volleyn ”raihnaiset konkarit” herättivät finaalisarjan eloon

VaLePa johtaa edelleen 2–1, mutta Savo ryösti kotiedun uudestaan itselleen.

Kaksi seuraavaa finaalia isketään Kuopiossa. Pelipäivinä ovat sunnuntai ja maanantai. Kulta heltiää neljällä voitolla.

”Täältä lähdetään harvoin kotiin 3–0-voiton kanssa. Pitää olla tyytyväinen”, Siltala iloitsi.

Mistä kaivoitte uuden vaihteen silmään?

”Meillä oli käytännössä pakkovoiton paikka. Siinä oli kimmoketta kerrakseen, koska haluamme mestaruuden”, Siltala vastasi.

Siltalan silmät leiskuivat kentällä kuin sata salamaa. Hän meni jokaiseen palloon kuin viimeistä päivää.

”Ei se kaukana olekaan. Koskaan ei voi olla varma, minä iltana tämä päättyy.”

Upea ura on ohi viimeistään 23. huhtikuuta. Silloin on ohjelmassa seitsemäs ja samalla vihoviimeinen finaali.

Kolmannessa erässä näytti hetken siltä, että kentän pintaan lysähtänyt laituri saadaan ylös vain vinssin avulla. Mutta mitä vielä – Siltala irvisti muutaman kerran kunnolla ja konkkasi omalle paikalleen.

”Polvi rusahti vähän. Vanha vamma. Ei sen kummempaa”, Siltala kuittasi.

VaLePan ilonaiheet on nopeasti lueteltu. Tulokashakkuri Matias Tihumäki piti kotijoukkuetta pystyssä melkein yksinään ja pelikuntoon toipunut Mikko Karjarinta palasi tositoimiin reilun kolmen kuukauden sairausloman jälkeen.

Karjarinta otti toisessa erässä vaatimattomasti aloittaneen Sebastian Röslerin paikan ja kirjasi lähtökohtiin nähden mainiot lukemat 4/+4. Hän tappoi viidestä saamastaan passista neljä.

Hän kävi edellisen kerran kentällä tammikuun alussa. Sen jälkeen peleihin tuli pitkä katkos säärivamman takia. Jalan kestäminen askarrutti luonnostaan, mutta Karjarinnan huoli oli turhaa.

”Sain puolivälierien aikaan lääkäriltä tiedon, että voin kokeilla pieniä pätkiä”, Karjanrinta selvitti.

Pieni pätkä venähti torstaina puolentoista erän mittaiseksi. Niinpä sentterillä oli ymmärrettävästi huojentunut olo pelin jälkeen, kun mitään kipuja ei ilmestynyt.

VaLePalle avautui loistava sauma Savon selkärangan katkaisemiseen, mutta toteutus ontui pahasti.

”Lipsuimme kaikessa perusasioista lähtien – ja päästimme Savon pälkähästä aivan liian helposti. Olisi pitänyt lyödä kunnolla painetta, koska kaverin oli pakko voittaa. Ottelusarja on nyt ihan auki”, Karjarinta harmitteli.

VaLePan ratkaisut Tihumäen varassa

Tihumäen varassa: VaLePan laiturikaksikkoa Sakari Mäkinen–Jiri Hänninen on suitsutettu aiheesta, mutta nyt molemmilla oli vaikea ilta. Isäntien tulivoima jäi yllättäen Matias Tihumäen (17/+10) varaan.

Virhesuma: Savo Volley sai peräti 25 pistettä (= yhden täyden erän) VaLePan virheistä. Etenkin syöttöpeli tuotti isännille suurta tuskaa koko illan.

Yleisöä: 1183.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut