Savo Volleyn ”raihnaiset konkarit” herättivät finaalisarjan eloon

Akaa-Volleyn seuraavina askeleina ovat Viialan uuteen liikuntahalliin siirtyminen ja finaalipaikan metsästäminen.

14.4. 20:58

Vielä keskiviikkoiltana näytti vahvasti siltä, että Vammalan Lentopallo ratkaisee Suomen mestaruuden käytännössä jo kotikentällään.

Kaikki tiesivät, ettei Savo Volley käännä finaalisarjaa edukseen kolmen tappion takaa.

Sen tiesi myös Savon joukkue. Enää ei ollut varaa odottaa kotipelejä. Piti panna kaikki likoon jo kiirastorstaina Sastamalassa.

Ja sen vieraat totisesti tekivät kahden ”raihnaisen konkarin” johdolla. Antti Siltala ja Olli-Pekka Ojansivu herättivät finaalisarjan uuteen eloon. Savo Volley voitti 3–0.

Viidettä peräkkäistä SM-kultaa metsästävä VaLePa teki täydellisen muodonmuutoksen tuskaisen runkosarjan lopun jälkeen. VaLePan tapauksessa taikasanalla pudotuspelit oli hämmästyttävän suuri vaikutus.

Torstai-iltana vaikutti siltä, että kahdeksan peräkkäistä pudotuspelivoittoa tuli sittenkin liian helpolla. Isännillä meni sormi suuhun, kun Savo löi uuden vaihteen silmään.

Samalla finaalisarja muuttui entistä kutkuttavammaksi.

Seurahistoriansa ensimmäisen SM-mitalin kaapannut Akaa-Volley täydensi pirkanmaalaisjoukkueiden upean lentopallokauden.

Pelaajien, valmentajien ja taustahenkilöiden reaktiot kertoivat olennaisimman. Keskiviikkoiltana varmistunut pronssi oli Akaan yhteisölle tosi iso juttu.

Kun myös Hurrikaani löi parasta pöytään, varsinkin jääkiekkoon pesiytyneet puheet pronssiotteluiden tarpeellisuudesta voidaan heittää romukoppaan.

Kolmas sija oli Akaalle hieno palkinto systemaattisesta ja pitkäjänteisestä työstä. Akaa ei lähtenyt hakemaan pikavoittoja noustuaan liigaan 2017. Organisaatiota ja joukkuetta on vahvistettu pala kerrallaan.

Seuraavana steppinä on avaramman areenan saaminen. Viialan uusi liikuntahalli vihitään käyttöön 28. toukokuuta pelattavassa Euroopan hopeisen liigan kamppailussa Suomi-Unkari. Sen jälkeen tulee Akaan vuoro.

Pronssin jälkeen lienee selvää, että tulevan kauden tavoitteeksi asetetaan finaalipaikka. Sitä lähdetään jahtaamaan päävalmentajana jatkavan Olli Kunnarin johdolla.

Laatusentterit Sauli Sinkkonen ja Panu Pitkänen jatkavat joukkueessa. Suurella todennäköisyydellä myös passarit Anton Välimaa ja Saku Tuomivaara. Virolaisvahvistus Kristo Kollo on palaamassa kotimaahansa.

Suurimmat kysymysmerkit piirtyvät kapteeni Joni Mikkosen, maajoukkuelibero Voitto Köykän ja tähtihakkuri Urpo Sivulan perään.

Mikkonen, 35, on pohtinut uransa lopettamista jo useamman vuoden. Köykkä tähyää tulevan kauden pelipaikkaa ensisijaisesti ulkomailta. Sastamalassa asuva Sivula, 34, on kahden vaiheilla. Hän jätti maajoukkuepelit, mutta jatkuuko liigaura? Ja jos jatkuu, jatkuuko se Akaassa?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut