LP Kangasala otti todella ison kotivoiton ja käänsi finaalisarjan päälaelleen – ”Ei ole parempaa paikkaa olla juuri nyt kuin Pitkäjärven halli”

LP Kangasalan sisarukset Ronja ja Roosa Heikkiniemi olivat finaalivoitossa suuressa roolissa. Kangasalan pienet muutokset toimivat isosti.

LP Kangasalan Ronja Heikkiniemi (oikealla) tuuletti taas yhtä 18:sta pisteestään, vieressä passari Katja Kylmäaho, jolta löytyi luottoa Heikkiniemeen.

15.4. 20:13

Aamulehti, Kangasala

LP Kangasala muutti naisten lentopallofinaalien suuntaa perjantaina 360 astetta. Täyskäännös tuli kotivoiton muodossa. LP Kangasala tasoitti finaalivoitot 1–1:een voittamalla kotikentällään Kuusamon Pallo-Karhut 3–1 (25–17, 20–25, 25–21, 25–19).

Ennen perjantain finaalia Kuusamolla oli yliote otteluparista avausosan voiton ja Kangasalan Emmi Riikilän loukkaantumisen jälkeen. Jos Kuusamo olisi päässyt 2–0-johdossa lauantain kolmosfinaaliin, olisi tilanne aivan eri kuin nyt. Mestaruus vaatii neljä voittoa.

Etulyönti on nyt tulikuumalla kangasalalaisryhmällä, joka pääsee hakemaan johtoasemaa äänekkään kotiyleisönsä tukemana heti lauantaina. Jo perjantaina Pitkäjärven liikuntahallissa meininki oli upea 620 katsojan edessä. Ottelusysteemi, jossa pelataan kakkos- ja kolmospelit Kangasalla tuo juuri nyt etua LP:n joukkueelle.

Kuusamon 21 voiton putki katkesi ja vierasjoukkue teki paljon suoria virheitä. Etenkin kolmas ja neljäs erä olivat Kangasalan myllytystä. Iso kysymys onkin, kuinka joukkueet käsittelevät kääntyneen asetelman, kun seuraava peli tulee niin nopeasti.

”Lauantai testaa mentaalista jaksamista. Nämä ovat henkisesti raskaita pelejä”, LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen tietää.

”Jalka ei ole lauantaina kevyempi, energiaa pitää varmaan tekohengittää. Mutta olemme vahvoilla, kun voidaan heittäytyä kunnolla pelille”, Ronja Heikkiniemi mietti.

LP Kangasalan Ronja Heikkiniemi vastaanotti 38 prosentin tehoilla toisessa finaalissa ja keräsi tehot 18/+11.

Paras paikka olla

Emmi Riikilä oli mukana lämmittelyssä ja kävi hetken kentällä, mutta Roosa Heikkiniemi paikkasi häntä avauskokoonpanossa ja loistavasti paikkasikin. Heikkiniemi pelasi hyökkäyksessä viisaasti vähillä virheillä ja muilla osa-alueille pelasi loistopelin. Voitolla on varmasti suuri henkinen merkitys koko joukkueelle yhden tähtipelaajan loukkaantumisen jälkeen.

”Todella kypsä esitys, Roosa pystyi tuomaan aivan huikeasti lisää meidän tekemiseen”, kiitteli Kangasalan Ronja Heikkiniemi.

Illan ykkösnimi oli sama sukunimi mutta isosisko Ronja. Vanhempi Heikkiniemi oli pelaavaksi passariksi finaalisarjan aikana nousseen Katja Kylmäahon luottopelaaja. Heikkiniemi oli hyökkäyspelissä suurin vastuunkantaja 18 pisteellään, mutta ennen kaikkea hänen henkinen johtaminen kentällä oli juuri sitä, mitä Kangasala tähtipelaajaltaan tarvitsi.

”Fiilis oli koko joukkueella, että ei ole parempaa paikkaa olla juuri nyt kuin Pitkäjärven halli. Täällä oli taas upea tunnelma. Nytkin [pelin päätyttyä] kaikki juttelee tällä läheisilleen”, Heikkiniemi kertoi, mistä energiansa kentälle saa.

Ronja Heikkiniemi teki useita pisteitä etenkin vaikeista paikoista ja Kuusamon torjunnan käsien kautta.

Pieniä muutoksia

Hyvä fiilis ja kotiyleisön tuki näkyivät LP Kangasalan tekemisessä ja ilmeessä kentällä.

LP Kangasalan päävalmentaja Keränen lupaisi hävityn avauspelin jälkeen, että toiseen peliin tehdään pieniä muutoksia, jotka voivat vaikuttaa paljon.

”Puolustuspaikkoja vähän muutettiin, samoin torjuntaa. Oli pikkujuttuja, mutta saatiin iso vaikutus, etenkin puolustuksessa”, Keränen kertoi.

Kangasala reagoi vahvasti myös pelin edetessä. Kahden erän jälkeen kotijoukkue löysi torjunta- ja keskipeliinsä uusia tehoja. Keskitorjuja Braedyn Tutton loisti syöttöpaikalla kuudella ässällään. Libero Tiiamari Sievänen oli vastaanoton liima ja puolustuspelissä toi juuri Keräsen esiin nostaman erikoislisän.

Braedyn Tutton (vasemmalla) pelasi loistopelin: kuusi ässää ja tehot 14/+11.

Kangasala perusti voittonsa ennen kaikkea selvästi parempaan syöttöpeliin ja vastaanottoon eli siis aivan lentopallon peruskiviin. Ässät menivät kotijoukkueelle 11–3 ja vastaanottoprosentti oli myös selvästi parempi 50%–37%.

”Oli hyvä syöttöpeli, siihen piti panostaa. Pitkän tauon jälkeen tultiin tosi hyvin mukaan peliin”, Keränen näki.

LP Kangasalan voittotuuletukset, finaalisarja on nyt tasan 1–1.

Sisarukset loistivat

Ratkaisu: Kahden erän jälkeen Kangasala oli selvästi kentän hallitsija, löysi torjunta- ja keskipelinsä ja jatkoi vahvaa syöttämistä. Syöttöruudussa tehtiin isoin ero.

Sankarit: Kangasalan yleispelaajat Ronja ja Roosa Heikkiniemi ottivat isoa roolia.

Oho: Kangasala oli kaksi erää ilman torjuntoja, mutta kahteen viimeiseen niitä tuli seitsemän.

Seuraavaksi: Kolmas finaali pelataan Kangasalla jo lauantaina kello 17.

Yleisö: 620

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut