Akaa-Volley näytti vieraille kaapin paikan: ”Hyökkäystehot olivat todella hyvät”

Akaa-Volley tasoitti voitot lentopallon miesten pronssisarjassa.

Akaa-Volleyn kapteeni Joni Mikkonen (oikealla) johdatti joukkueensa toisen pronssipelin voittoon.

12.4. 21:42

Historian ensimmäinen mitali lentopalloliigassa kiinnostaa selvästi Akaa-Volleyta, vaikka himoittu kultamitali karkasikin ulottuvilta.

Sunnuntain tappio Loimaalla ensimmäisessä pronssiottelussa toi Akaan Monarille kolme bussilastillista innokkaita vierasfaneja rumpuineen, mutta kokenut Akaa-Volley ei rumpujen pärinää hätkähtänyt, vaan voitti 3–0 (25–19, 25–23, 27–25).

”Pelasimme kaksi erää todella hyvin. Kolmatta Hurrikaani vei pitkään, mutta jaksettiin uskoa omaan tekemiseen ja voitimme erän sekä ottelun”, iloitsi Akaan yleispelaaja Joni Mikkonen.

Akaa-Volley selvitti peräti kolme Hurrikaanin eräpalloa. Ensimmäisessä ottelupallossa Mikkonen syötti ässän.

”Valmentaja ehti jo lohkaista että se oli ensimmäinen kunnollinen syöttöni”, Mikkonen naurahti.

Ässä oli kokeneen yleispelaajan ensimmäinen ottelussa, syöttövirheitä hänelle tuli neljä. Hyökkäyksessä Mikkonen oli erinomainen kuten oli myös Kristo Kollo. Urpo Sivulalla oli vaisumpio ilta.

Keskipelaajat olivat myös tehokkaita, kumpikaan ei tehnyt ainuttakaan hyökkäysvirhettä. Sauli Sinkkonen iski 11 passista 8 ja Panu Pitkänen 8 passista 5 pistettä.

”Hyökkäystehot olivat todella hyvät. Passari (Saku Tuomivaara) on pelannut hyvin pudotuspelit”, sanoi Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari.

”Hyvää työtä”, Akaa-Volleyn päävalmentaja Olli Kunnari kiitteli joukkuettaan.

Keskiviikkona Monarilla ratkaistaan siis kevään 2022 pronssimitalien kohtalo. Hurrikaanilla niitä on ennestään jo kolme ja huomioitavaa oli, että tiistain tappio oli sille ensimmäinen pronssiotteluissa. Joukkue ei ole kertaakaan ollut neljäs, aiemmat kolme pronssia tulivat voitoin 2–0.

Hurrikaani pelasi läpi ottelun samalla kokoonpanolla eikä tehnyt edes syöttövaihtoja. Antti Ropponen teki 12, yleispelaajat Luka Marttila ja Aleksi Muukkonen 10 pistettä.

Keskiviikko voi siis olla monelle pelaajalle uran viimeinen ottelu liigassa. Kun Hurrikaani pelasi viimeksi eli keväällä 2019 toisen pronssiottelun niin kokeneet maajoukkuetason keskitorjujat Matti Oivanen ja Sammon Jukka Lehtonen lopettivat uransa Kuopiossa.

”Ei ole sopimusta ensi kaudesta, mietitään asiaa myöhemmin”, Mikkonen väisti kysymyksen.

Akaa-Volleyn Joni Mikkonen sai tukea kotikatsomolta.

Akaa-Volleyn Kristo Kollo yritti ohittaa Hurrikaanin kolmen pelaajan torjuntaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut