TPS kesti paineet Classicin kotiluolassa ja kavensi välieräsarjan hurjan trillerin jälkeen

Konkari Juha Kivilehto (edessä vas.) iski pudotuspelien avausmaalinsa tiistaina.

12.4. 21:59

Aamulehti

TPS saapui keskiviikkona Pirkanmaalle selkä seinää vasten -tunnelmissa. Tampereen Classic johti miesten salibandyliigan välieräsarjaa voitoin 3–1 ja tarvitsi finaalipaikkaan siis kotivoiton.

Turun veri ei vapissut, vaan ensin TPS nousi päätöserässä kuilun partaalta kahden maalin takaa tasatilanteeseen 3–3 ja pakotti Classicin jatkoajalle. Siinä turkulaisten sankariksi nousi Miko Kailiala, joka iski voittomaalin Classic-vahti Lassi Torisevan selän taakse ajassa 71,19.

TPS kavensi ottelusarjan 4–3-voitollaan. Tilanne on nyt tamperelaisille 3–2. Classic saa seuraavan katkon paikan torstaina, kun joukkueet kohtaavat Turussa.

Miksi tuli moinen jännäri?

”Kaksi erää hallittiin ja kontrolloitiin peliä, muta ehkä emme kolmannessa olleet tarpeeksi valmiita viemään erää loppuun. Kaveri painoi päälle sen mitä löytyi ja onnistuivat siinä”, Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen analysoi.

Janne Lamminen epäili tv-haastattelussa, että Classic passivoitui päätöserässä.

”Niinhän siinä varman kävi. Passivoiduttiin ja kaveri sai hurlumhein päälle.

Jatkoajan huomiot Kuitunen aikoi selvitellä vasta keskiviikkona.

Suunta oli jo hetken selvä

Viidennen välierän suunta näytti selvältä jo 14 sekunnin pelin jälkeen, kun Eemeli Salin iski avausmaalin Ville Lastikan esityöstä. Lastikka voi jopa uhata Sami Johanssonin viime keväänä tekemää hurjaa pudotuspelien piste-ennätystä 21+12=33 varsinkin, jos finaalisarja ei katkea neljässä pelissä.

Classic johti avauserän jälkeen 2–0 ja kakkoserän päättyessä 3–1, mutta TPS ei luovuttanut, vaan nousi 3–3-tasatilanteeseen kolmannessa erässä ja pakotti pelin jatkoajalle.

Finaaleissa Classic tai TPS saa vastaansa Nokian KrP:n tai Oilersin. KrP johtaa välieräsarjaa voitoin 3–2.

Ensi paljon maaleja

Välieräsarjansa Classic ja TPS aloittivat kymmenen maalin kovalla ja fyysisellä ottelulla. Classic otti avausvoiton maalein 6–4.

Sankareiksi nousivat Eemeli Salin ja Ville Lastikka, jotka taiteilivat kahdestaan puolet joukkueen maaleista.

Toisessa kohtaamisessa herkuteltiin sitten maaleilla, kun TPS tasoitti voitot 1–1:een lukemin 10–8.

Kolmas kohtaaminen päättyi 10–2-kotivoittoon.

Se oli murskaavaa ylivoimaa. Joukkue totisesti nosti tasoaan. Voittolukemat kuvaavat hyvin joukkueiden tasoeroa perjantain kamppailussa.

Neljännessä kohtaamisessa maalihanat olivat aiempaa pienemmällä. Välieräsarjan kaikissa edellisissä otteluissa maalimäärät olivat nousseet kymmeneen, mutta tällä kertaa tehokkaasti palloa hallinneelle Classicille voitti 4–2-voitto.

"Kaksi erää kontrolloimme hyvin peliä. Viimeinen erä meni fyysiseksi, vähän niin kuin painiksi, mutta jaksoimme punnertaa sen kuitenkin", summasi Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen ottelun yleisluonnetta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut