Venäläiskuskin epäillään tehneen natsi­tervehdyksen palkinto­pallilla: ruotsalais­talli antoi välittömästi potkut

Artem Severjuhin kiistää, että kyseessä olisi ollut natsitervehdys.

12.4. 15:21

15-vuotiaan venäläisen kartingkuskin Artem Severjuhinin epäillään tehneen natsi­tervehdyksen palkintopallilla, kun hän voitti EM-osakilpailun Portugalissa sunnuntaina. Severjuhin pyysi tapahtunutta anteeksi ja kiisti kyseessä olleen natsitervehdyksen.

Kansainvälinen autourheiluliitto (Fia) on aloittanut tapauksen tutkimisen, ja Severjuhinin ruotsalais­omisteinen Ward Racing -talli antoi venäläiselle jo potkut, The Guardian kertoo.

Venäjän hyökättyä tänä vuonna laajasti Ukrainaan Severjuhin siirtyi edustamaan Italiaa, koska useissa maissa venäläis­urheilijoiden kilpaileminen on kielletty. Fia sallisi venäläisten kilpailemisen neutraalin lipun alla.

Palkintojenjaosta julkaistulla videolla näkyy, miten Severjuhin lyö rintaansa kahdesti ja sen jälkeen tekee natsitervehdystä muistuttavan eleen. Lopuksi venäläinen nauraa.

Maanantaina Severjuhin julkaisi videoviestin Telegramissa, jossa hän pyytää anteeksi sunnuntain tapahtumia.

”Tein eleen, jota monet pitivät natsitervehdyksenä. Mutta se ei ole totta – en ole koskaan tukenut natsismia, ja pidän sitä yhtenä kamalimmista rikoksista ihmisyyttä kohtaan”, Severjuhin sanoi.

”Tiedän tämän olevan oma syyni, tiedän olleeni tyhmä, ja olen valmis saamaan rangaistuksen. Mutta ymmärtäkää, että en kannata natsismia tai fasismia.”

Ruotsalaistalli korosti omassa lausunnossaan, että Severjuhinin tekemiset palkinto­pallilla olivat hänen omiaan eivätkä edusta tallin arvoja.

”Ward Racing tukee kansainvälistä yhteisöä, joka tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja ilmaisee solidaarisuuttaan ihmisille, jotka kärsivät tästä provosoimattomasta ja kauhistuttavasta hyökkäyksestä”, talli toteaa tiedotteessaan, jossa se kertoi myös kuskin ja tallin välisen sopimuksen purkamisesta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut