Tampereelle haetaan naisten jalkapallon EM-kisoja yhdessä muiden Pohjoismaiden ja Helsingin kanssa

Mikäli Pohjoismaat saavat kisat järjestettäväkseen, EM-loppuottelu pelataan 50 000 katsojaa vetävällä Tukholman Friends-areenalla. Tampereella ja Helsingissä pelattaisiin alkulohkojen otteluita.

Kuvassa naisten jalkapallon MM-karsintaottelu Helsingin olympiastadionilla 26.10.2021.

12.4. 10:56

Tampereen kaupunki on mukana Pohjoismaisten jalkapalloliittojen Uefa Women’s Euro 2025 -lopputurnaushakemuksessa, kerrotaan Tampereen kaupungin tuoreessa tiedotteessa.

Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan jalkapalloliitot jättivät ensimmäisen hakuvaiheen materiaalit Euroopan jalkapalloliitto Uefalle maaliskuun lopussa.

Pohjoismaiden hakemuksessa järjestäjäkaupungeiksi ovat Tampereen lisäksi ehdolla Helsinki, Tukholma, Göteborg, Kööpenhamina, Odense, Oslo ja Trondheim. Myös ainakin Sveitsi ja Ranska ovat jättäneet hakemuksensa EM-turnauksen järjestämisestä.

Valinta joulukuussa

Euroopan jalkapalloliitto Uefa valitsee turnausjärjestäjän joulukuun 7. päivä. Pohjoismaiden haku keskittyy vahvasti maita yhdistävien arvojen, kestävän kehityksen periaatteiden ja yhdenvertaisuuden teemoihin.

Tampereen pormestarin Anna-Kaisa Ikosen (kok.) mukaan Tampere tunnetaan kansainvälisten suurten tapahtumien kaupunkina sekä aktiivisena yhdenvertaisuuden ja kestävän kehityksen edistäjänä.

”Naisten jalkapallon EM-turnaus sopisi täydellisesti Tampereelle. Edelliset kisat ovat tarjonneet meille lukemattomia unohtumattomia hetkiä, ja olisi upeaa olla kirjoittamassa uusia tarinoita yhdessä muiden Pohjoismaisten kaupunkien kanssa, Ikonen sanoo tiedotteessa.

Naisten jalkapallo kasvattanut suosiotaan

Jalkapallon naisten EM-turnaus pelattiin edellisen kerran Suomessa vuonna 2009. Tampereella pelattiin kuusi ottelua, joista neljä alkulohkoissa, yksi puolivälierissä ja yksi välierissä.

Jalkapallo on kasvanut sen jälkeen naisten lajina uusiin mittoihin, ja vuoden 2025 EM-lopputurnaukseen odotetaan katsojia jopa yli 130 maasta.

”Jalkapallon naisten EM-turnaus on yksi Euroopan suurimmista urheilutapahtumista, ja olisi luonteva jatkumo Tampereella järjestetyille urheilun MM- ja EM-tason arvokilpailuille. Meille tämä on jälleen loistava mahdollisuus kehittää kaupunkia tapahtumien, mutta myös yleisen hyvän kaupunkikehityksen näkökulmasta”, Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä toteaa tiedotteessa.

Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlajan mukaan hakuprosessi jatkuu seuraavaksi tiiviillä vuoropuhelulla Uefan ja eri sidosryhmien kanssa.

”Jätämme lopullisen hakemuksemme lokakuussa”, Pihlaja kertoo.

Mikäli Pohjoismaat saavat kisat järjestettäväkseen, EM-loppuottelu pelataan 50 000 katsojaa vetävällä Tukholman Friends-areenalla. Tampereella ja Helsingissä pelattaisiin alkulohkojen otteluita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut