Pyrinnön kausi päättyi hallitsevia mestareita vastaan – kausiarvion aika on vasta analyysin jälkeen: ”Tappio harmittaa aika paljon”

Pyrintö ei pystynyt ottamaan toista voittoa selkä seinää vasten -tilanteessa miesten Korisliigassa, vaan Salon Vilpas eteni välieriin.

Pyrinnön kapteeni Osku Heinonen hautasi kasvonsa kämmeniinsä kirvelevän puolivälierätappion jälkeen.

11.4. 21:18

Tampereen Pyrinnön kausi korisliigassa 2021–22 päättyi maanantaina, kun puolustava mestari Salon Vilpas haki Pyynikiltä 88–80-voiton. Vilpas meni jatkoon voitoin 3–1.

Pyrintö jaksoi avauspuolikkaalla puolustaa ja luvassa oli samanlainen vähäkorinen ottelu kuin Salossa lauantaina, Pyrintö johtikin ottelua 30–24 ja tauolle mentiin lukemissa 32–36.

Pyrinnöllä oli tauolla vasta yksi pallonmenetys, kun Vilppaalla niitä oli seitsemän.

Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen ei ollut vielä valmis antamaan arvosanaa koko kaudesta, vaan sanoi että analyysien aika on myöhemmin.

”Tappio harmittaa aika paljon. Vieraissa pystyimme pitämään Jeremiah Woodin hyvin kurissa, mutta tänään ei. Puolustuspäässä ei saatu tarvittavia stoppeja”, Sopanen myönsi.

Vilppaan ykköstähti Jeremiah Wood (valkopaita) onnittelee Vilppaan Mikko Koivistoa (4) voiton jälkeen.

Vilppaan johto oli suurimmillaan 13 pistettä tilanteessa 72–59 Woodin korin jälkeen ja Sopanen otti aikalisän. Pian sen jälkeen Devante Foster sai kuitenkin viidennen virheensä ja hyökkäyksestä oli näin yksi iso palanen pois loppupelin.

Ike Smith oli 21 pisteellä Pyrinnön tehokkain, niistä 15 tuli toisella jaksolla, mutta hänellekin tuli virheitä.

”Kokonaisuutena joukkue ei ollut vielä kypsä pelaamaan sillä maltilla ja kärsivällisyydellä mitä olisi vaadittu tänään. Salon kokemus näkyi, Wood (Jeremiah) on siitä elävä esimerkki, sanoi Sopanen.

Vilpas rankaisi Pyrintöä etenkin korin alla. Kakkosten onnistumisprosentti oli peräti 84, kun 25 yrityksestä 21 upposi koriin.

Ottelussa 19 pistettä tehneen Woodin saldo oli 7/9, Marcus Lovett Juniorin 6/6.

Sekä Sopanen että Pyrinnön kapteeni Osku Heinonen kehuivat kannattajia ja vastustajaa. Vilpas oli hyvin tasainen joukkue eikä Pyrinnön voi sanoa hävinneen odottamattomasti.

Vilpas voitti levypallot 37–24. Vierasjoukkueelta ei kukaan joutunut suihkuun viiden virheen takia.

Ottelusarjassa Pyrintö hävisi vain kerran selvällä erolla, edellisen kotiottelunsa.

”Tämä sarja oli mahtavaa pelata lukuun ottamatta sitä yhtä ottelua”, sanoi kolmosta viisi kertaa ilman onnistumisia yrittänyt Heinonen.

Pyrinnön David Gonzalvez halaa joukkuekavereitaan kauden päätyttyä.

Vilppaan Marcus Lovett jr. (19 ja pyrinnön Ike Smith korinalusväännössä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut