Classic käytti Turussa hyödykseen painia muistuttaneen päätöserän ja pääsee hakemaan tiistaina finaalipaikkaa kotikentällään

Eemeli Akola ja Sami Johansson avasivat pudotuspelien maalitilinsä Turussa.

Classicin Alpo Laitila ja TPS:n Waltteri Vesterinen näyttivät sunnuntaina mallia siitä, kuinka pallosta väänetään fyysisesti.

10.4. 22:21

Aamulehti

Maalihanat olivat sunnuntaina aiempaa pienemmällä, kun Tampereen Classic kävi hakemassa miesten salibandyliigan kolmannen välierävoittonsa TPS:lta Turusta. Välieräsarjan kaikissa edellisissä otteluissa maalimäärät olivat nousseet kymmeneen, mutta tällä kertaa tehokkaasti palloa hallinneelle Classicille voitti 4–2-voitto erin 2–0, 1–0 ja 1–2.

”Kaksi erää kontrolloimme hyvin peliä. Viimeinen erä meni fyysiseksi, vähän niin kuin painiksi, mutta jaksoimme punnertaa sen kuitenkin”, summasi Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen ottelun yleisluonnetta.

Jotain Classicin kylmänviileästä pallonhallinnasta kertoo sekin, että TPS painoi ottelun neljä viimeistä minuuttia päälle kuudella viittä vastaan. Kenttäpelaajien ylivoimalla TPS:n Mikko Hautaniemi saikin sujautettua kavennuksen Classic-vahti Lassi Torisevan selän taakse, mutta kun pelikellossa oli jäljellä enää 20 sekuntia ja vierailla yhä kolmen maalin johto, pelkäksi kavennukseksi Hautaniemen osuma vain jäikin.

Vastustajien maalista huolimatta Kuitunen näki viimeisten peliminuuttien hyödyn omalle joukkueelleen.

”Tietysti ehkä noilla loppuhetkillä olisimme voineet vielä nopeamminkin taittaa peliä, mutta toisaalta oli ihan hyvä päästä kehittämään viidellä kuutta -vastaan pelaamista siinä lopussa. Tällaiset tilanteet kuuluvat playoff-sarjan luonteeseen, eivätkä ne ole välttämättä ihanteellisimpia oppikirjapelejä”, valmentaja sanoo.

Akola ja Johansson maaleille

Classicin kokoonpano onnistui Turussa tasaisesti, ja tehopisteissä kärkeen nousi tamperelaisten 2–0-maalin syöttänyt ja 3–0-maalin Nico Salon syötöstä vauhdissa iskenyt Eemeli Akola. Maali oli hänen ensimmäisensä kevään pudotuspeleissä.

”Hän on fyysinen, jalkava ja erittäin hyvä kamppailija. Vielä kun löydetään hänen kohdallaan sellaista pallollisuutta ja tasapainoa eteenpäin vietäväksi, niin hyvältä näyttää”, Kuitunen kehaisi ottelun pistekärkeä.

Akolan lisäksi myös viime kevään maalitykki Sami Johansson sai tehtyä nyt kauden ensimmäisen pudotuspeliosumansa.

Välieräsarja on Classicin voiton myötä tiistaina katkolla Lempäälässä. TPS:llä on edessään kova työ, jos se haluaa vielä kääntää sarjan nimiinsä, sillä Classic ei ole hävinnyt kolmea peräkkäistä ottelua sitten vuoden 2015.

Kuitusen mukaan Classic ei tule päästämään välieräpariaan helpolla jäljellä olevissakaan otteluissa.

”Pelaamme viimeisen pelin – tai siis seuraavan pelin – vieläkin paremmin. Jokainen peli pelataan huolella ja jokaiseen peliin kyllä satsataan.”

Classic kontrolloi viileästi

1. erä: Puolustusvoittoinen erä kääntyy Classicille reilun 17 minuutin jälkeen, kun Ville Lastikka upottaa pudotuspelien 14:nnen maalinsa. Eemeli Salin kasvattaa lukemat Eemeli Akolan syötöstä 2–0:aan.

2. erä: Akola sivaltaa 3–0-maalin suoraan Nico Salon syötöstä. TPS:n kakkosvahti Olli Kuisma käy kentällä torjumassa Lastikan rangaistuslaukauksen, jonka Classic sai Salon jouduttua Ville Hirvisuon tönäisemäksi.

3. erä: Olli-Akseli Laine kaventaa, mutta Sami Johansson palauttaa Classicin kolmen maalin johtoon kevään ensimmäisellä pudotuspelimaalillaan. TPS paahtaa viimeiset minuutit kuudella kenttäpelaajalla, mikä riittää Mikko Hautaniemen kavennukseen.

Entä nyt? Classicilla on tiistaina mahdollisuus katkaista välieräsarja kotikentällään.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut