Alisa Vainio teki ennätyksensä Rotterdamin maratonilla, aika jäi niukasti MM-kisa­rajasta

Annemari Kiekara rikkoi Laura Mannisen 45-vuotiaiden Suomen ennätyksen.

Alisa Vainio jäi niukasti MM-kisarajasta.

10.4. 16:16

24-vuotias Alisa Vainio juoksi ennätyksensä 2.29.53 Rotterdamin maratonilla Hollannissa sunnuntaina, kertoo Suomen yleisurheiluliitto tiedotteessaan.

Tulos toi seitsemännen sijan, mutta se jää niukasti ensi heinäkuun Eugenen MM-kilpailujen tulosrajasta 2.29.30.

Lappeenrannan Urheilu-Miehiä edustava Vainio lähti Rotterdamissa Suomen ennätystä lupailevaan vauhtiin. Hän ohitti puolimatkan ajassa 1.13.21, mutta sen jälkeen vauhti hieman hiipui, tiedotteessa todetaan. Suomen ennätys, 2.28.00, on vuodelta 1995 ja Ritva Lemmettisen nimissä.

Omaa ennätystään Vainio kohensi 29 sekuntia. Aiempi ennätys oli vain reilut puolitoista kuukautta sitten Sevillassa juostu 2.30.22.

Kiekaralle SE-tulos

45-vuotiaiden naisten sarjan voitti Annemari Kiekara ajalla 2.39.34. Se on hänen pitkän uransa toiseksi paras maratonaika. Nopeammin hän on juossut tiedotteen mukaan ainoastaan Bostonin maratonilla jo 22 vuotta sitten.

Kiekara rikkoi Laura Mannisen 45-vuotiaiden naisten Suomen ennätyksen. Mannisen viimevuotinen SE oli kaksi sekuntia Kiekaran aikaa heikompi.

Naisten kilpailun voitti Etiopian Haven Hailu ajalla 2.21.29. Rajun ennätysparannuksen tehnyt Hollannin Nienke Brinkman oli toinen ajalla 2.22.49.

Indonesiassa syntynyt Brinkman on polkujuoksija, joka aloitti yleisurheilu-uransa vasta viime vuonna.

Miesten kilpailun voitti Hollannin Abdi Nageeye. Olympiakisojen hopeamitalisti ratkaisi voiton viimeisten kymmenien metrin kiritaistossa. Voittoaika oli 2.04.54.

Etiopian Leul Gebreselassie hävisi maalikameravertailussa vain sekunnin sadasosan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut