Marigold IceUnity vei muodostelmaluistelun MM-hopeaa – Helsinki Rockettesin maailmanmestaruus kaatui epäonniseen vapaaohjelmapäivään

”Tämä oli nyt tällainen luistelu.”

Marigold IceUnity vapaaohjelmassa muodostelmaluistelun SM-kilpailuissa Tampereella 6. maaliskuuta 2022.

10.4. 14:20

STT

Suomalaisjoukkueiden tuliaisiksi muodostelmaluistelun MM-kisoista Kanadasta jäivät lauantaina hopeiset ja pronssiset mitalit. Maailmanmestaruuden voittaneen kanadalaisen Les Supremesin jälkeen MM-hopeaa otti Marigold Ice Unity ja pronssia kisaa lyhytohjelman jälkeen johtanut Helsinki Rockettes.

Les Supremesin loppupisteet Hamiltonissa olivat 236,31, Marigold Ice Unityn 228,72 ja Helsinki Rockettesin 226,20.

Rockettesille vapaaohjelmapäivä oli epäonninen. Joukkue aloitti vapaaohjelmansa tarkasti ja vahvasti, mutta otteettomassa askelsarjassa luistelija kaatui, mikä johti toiseenkin kaatumiseen.

Joukkue kokosi rivinsä loppuohjelmaan, mutta virhe elementissä pudotti Rockettesin vapaaohjelmakilpailun viidenneksi pistein 143,44.

”Tämä oli nyt tällainen luistelu. Siinä oli paljon hyvää, mutta siinä oli todella paha virhe, mikä maksoi meille paljon. Olen erittäin ylpeä tästä joukkueesta, vaikka tulos olisikin meille pettymys. Joukkue on täynnä huikeita luistelijoita”, valmentaja Kaisa Arrateig kertoi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Joukkueen kapteenisto myönsi tunnelman olevan pettynyt, sillä joukkue lähti tavoittelemaan MM-kultaa.

”Aika tyhjäksi tämä olon jättää, mutta pronssi on kuitenkin mitali ja osoittautuu varmasti arvokkaaksi pettymyksen haihduttua”, kapteenit Nona Vihma ja Petra Viitanen sanoivat.

Marigold onnistui vapaaohjelmassa

Marigold päätyi teknisten tasojen pudottua lyhytohjelmallaan neljänneksi perjantaina, mutta MM-jäällä onnistunut vapaaohjelma From Darkness To Light toi sille ennätykselliset 151,24 pistettä.

Valmentaja Anu Oksanen oli erittäin tyytyväinen joukkueensa kokonaissuoritukseen.

”Oli ihan mieletön fiilis jo ohjelman loppuvaiheessa. Joukkueen meno näytti todella vahvalta. Se lähti taistelemaan tähän päivään. Näki selvästi, että luistelijat nauttivat luistelustaan ja olivat vahvasti sisällä tulkinnassaan”, Oksanen kehui.

Marigold on voittanut MM-kullan viidesti, Rockettes kolmesti. MM-kisat luisteltiin ensi kertaa vuoden 2019 Helsingin-kisojen jälkeen.

MM-Hamilton oli kokonaistuloksiltaan suomalaisille kahden vuoden takaisten kotikisojen toisinto. Marigold IceUnity oli silloinkin MM-hopeamitalisti ja Helsinki Rockettes pronssimitalisti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut