Rantaperkiön Isku yllätti liigajoukkueen ja otti avauskiinnityksen liigapaikkaan – ”Tietenkin katsotaan, onko seuralla kiinnostusta ja mikä rahatilanne”

Naisten lentopalloliigan karsinnat alkoivat lauantaina. Tamperelainen Rantaperkiön Isku voitti liigajoukkue Helsinki Volleyn.

9.4. 20:06

Aamulehti

Rantaperkiön Isku aloitti naisten lentopalloliigan karsintasarjan lauantaina Helsingissä komealla voitolla. Tamperelaiset ykkössarjan mestarit eivät kunnioittaneet ylempisarjalaista eli liigajoukkue Helsinki Volleyta tippaakaan, vaan Isku jatkoi kevään vahvaa virettään.

Isku otti ensimmäisen kiinnityksen liigapaikkaan 3–1 (25–21, 25–20, 15–25, 25–21) -voitolla.

”Pelattiin ihan hyvin. Vähän tuli virheitä, mutta pystyttiin pitämään oma peli kasassa. Vastustajalla taisi olla paineita, me pystyttiin pelaamaan painevapaasti”, Iskun kapteeni Camilla Lehto kertoi.

Isku voitti vieraskentällä kaksi ensimmäistä erää. Pitkän erätauon jälkeen kotijoukkue sai rivinsä suoriksi ja otti erävoiton, mutta Isku päätti pelin neljännen erän voitolla.

”Kun kolmas erä lysähti, päävalmentaja Jari Tolvanen teki vaihtoja ja saatiin normikuusikkomme takaisin.”

Joukkueen runkosarjan ykkösnimi, hakkuri Karoliina Viitaniemi tuli kentälle juuri neljänteen erään ratkaisemaan ottelua. Keskitorjuja Jenni Mäkinen oli Iskun paras pistenainen komealla saldolla 18/+17. Yleispelaajat olivat tehokkaita: Henna Kilpeläinen teki 12 ja Camilla Lehto teki kymmenen pistettä, Iskun peliä pyöritti liigakentiltä tuttu sisko Carina Lehto.

Ykkössarjan pudotuspeleissä Iskulla oli haastavaa vieraskentällä, mutta kotisalissa Kaukajärvellä joukkue varmisti jatkopaikat ja lopulta myös mestaruuden. Nyt peli kulki heti avauspelistä lähtien.

Tämän kauden lentopalloliigan sarjanousija Helsinki Volley jäi naisten liigassa heittopussiksi ja joukkue voitti runkosarjassa vain kaksi ottelua. Haastava oli myös karsintojen alku.

”Liigajoukkueen vaisuus yllätti, en uskonut, että ihan tuota tasoa ovat. En tiedä oliko paineet vain niin kovat. Toki me pelattiin meidän vahvuuksillamme, tuloksessa oli myös meidän hyvyyttä”, Camilla Lehto arvioi.

Ottelusarjan voittaja saa anoa paikkaa liigasta ensi kaudeksi. Ottelusarjan voittoon tarvitaan kolme voittoa. Sarja jatkuu ensi perjantaina Tampereella.

”Lähdetään tietenkin voittamaan tätä sarjaa. Jos sellainen tilanne tulee [mahdollisuus liiganousuun], niin tietenkin katsotaan, onko seuralla kiinnostusta ja mikä on rahatilanne”, Lehto kertoi Iskun tilanteesta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut