Coyotes-debyytistä tuli odotetun vaikea, mutta Harri Säteri iloitsi silti NHL-paluu­ottelustaan: ”Nautin joka hetkestä”

Säteri päästi viisi maalia ensimmäisessä pelissään NHL:n viimeisenä olevan Arizona Coyotesin maalilla.

Harri Säteri pääsi takaisin NHL-jäille, kun Arizona Coyotes kohtasi kotikentällään Vancouver Canucksin.

8.4. 14:06

Aamulehti

Arizona Coyotes on ollut NHL:lle jonkinlainen murheenkryyni lähes siitä lähtien, kun seura muutti Winnipegistä Phoenixiin kesällä 1996. Tällä kaudella Coyotes on ollut pisteiden valossa NHL:n kaikkein huonoin joukkue.

Täten olikin odotettavissa, ettei Coyotesiin hiljattain liittynyt Harri Säteri tulisi pääsemään maalillaan helpolla, kun hän pelasi kauden ensimmäisen NHL-ottelunsa torstaina Vancouver Canucksia vastaan.

Ensimmäisen NHL-ottelunsa vuosiin pelannut Säteri ohitettiin lopulta viidesti. Hänelle kertyi 1–5-tappiossa kaikkiaan 27 torjuntaa.

Ottelu oli Säterille vasta uran kymmenes NHL:n runkosarjassa. Edelliset yhdeksän tulivat hänelle Florida Panthersissa kaudella 2017–2018.

”Se tuntui uskomattomalta. Nautin joka hetkestä”, Säteri iloitsi tappiosta huolimatta ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

”Peli täällä on erilaista, asiat tapahtuvat hieman nopeammin. Se on suurin ero.”

Myös Coyotesin päävalmentajalta Andre Tourignylta kysyttiin mielipidettä Säterin otteista.

”Pidin siitä, kuinka hän seurasi kiekkoa, hän pärjäsi hyvin ruuhkaisissa tilanteissa. Ensimmäisessä erässä hän otti useita tärkeitä torjuntoja, mutta toisessa puolustuksemme petti liian vaarallisissa tilanteissa”, Tourigny totesi.

”Hän ei ollut pelannut pitkään aikaan, saapui ehkä viikko sitten, kärsii yhä aikaerorasituksesta ja on hädin tuskin ehtinyt harjoitella kanssamme. Tuo kaikki huomioiden suoritus oli positiivinen.”

Säteri, 32, muodostaa nyt Coyotesin maalivahtikaksikon tsekkiläisen Karel Vejmelkan kanssa. Vejmelka, 25, on ollut kuluvan kauden ajan joukkueen ykkösmaalivahti.

Novosibirsk jäi yllättäen

Uuden joukkueen etsintä tuli Akaan Toijalasta lähtöisin olevalle Säterille ajankohtaiseksi sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Sibir Novosibirskissä sitä ennen pelannut Säteri oli yksi lukuisista suomalaispelaajista, jotka jättivät pian sodan syttymisen jälkeen KHL:n.

Lue lisää: Tamperelainen olympiavoittaja Harri Säteri palasi KHL:stä Suomeen kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan: ”Jokaisen seurajohto ei ole ollut yhtä positiivinen kuin meillä"

Säteri teki yksivuotisen ja yksisuuntaisen 750 000 dollarin, eli noin 690 000 euron arvoisen NHL-sopimuksen. Sopimuksen toinen osapuoli ei kuitenkaan ollut Coyotes, vaan perinteikäs Toronto Maple Leafs.

Koska Säteri oli aloittanut kauden Euroopassa ja teki sopimuksen kesken kauden, joutui hän menemään siirtolistan kautta. Sieltä Coyotes poimi hänet itselleen.

Sääntö on peruja 1980-luvulta, ja sen syntymiseen vaikutti vahvasti puolustajalegenda Reijo Ruotsalainen. Kaudella 1986–1987 hän auttoi Edmonton Oilersia voittamaan Stanley Cupin, vaikka liittyi joukkueeseen vasta SC Bernin kauden jo päätyttyä Sveitsin liigassa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut