Mainion paluun tehneen Tiger Woodsin suuri haaste on palautuminen: ”Minun pitää peri­aatteessa jäädyttää itseni kuoliaaksi”

Runsas vuosi sitten Tiger Woodsia uhkasi jalan amputointi. Kivuista huolimatta hän aloitti Mastersin tasapainoisesti.

Tiger Woods tuuletti 16. viheriöllä birdie-putin onnistumista. Woods aloitti Masters-arvoturnauksen erinomaisesti.

8.4. 10:11

Vuosi ja kaksi kuukautta sitten golfin suurhahmo Tiger Woods suistui hengenvaarallisesti autoineen ulos tieltä Kaliforniassa. Useita leikkauksia vaatineen toipumisen alussa lääkärit harkitsivat myös Woodsin oikean jalan amputoimista.

Torstaina 46-vuotias Woods palasi valtavan yleisönsuosion ja mediakohun saattelemana tositoimiin, kun hän aloitti urakkansa vuoden ensimmäisessä major-kilpailussa Mastersissa.

Monet asiantuntijat olivat ennen kisaa sitä mieltä, ettei Woods olisi lähtenyt kilpailuun, ellei uskoisi pystyvänsä voittamaan. Näin hän totesi itsekin kisan aattona mediatilaisuudessa.

Suurin arvoitus oli kirurgisesti kasaan rakennetun oikean jalan kestäminen. Hyvin se kuitenkin kesti ainakin ensimmäisen kierroksen Augusta National -kentällä, joka on mäkisessä maastossa keskimääräistä raskaampi kävellä.

Woodsin peli oli tasapainoista, ja tuloksena oli mainio 71 lyönnin tulos kolmella birdiellä ja kahdella bogilla. Kentän par alittui yhdellä, ja tulostaululla Woods pääsi niin sanotusti punaiselle, jota käytetään yleisesti parin alittavien tulosten tunnusvärinä.

Avauskierroksen jälkeen Woods jakoi kilpailussa kymmenettä sijaa neljän lyönnin päässä kärjestä, jota piti yksin hallussaan Etelä-Korean Im Sung-jae.

Ensimmäinen kilpailu yli 500 päivään

Edellisen kerran Woods pelasi virallisen kilpailun juuri Masterissa marraskuussa 2020, kun kilpailu jouduttiin koronatilanteen takia siirtämään sinä vuonna syksyyn. Kyseisestä kisasta ehti kulua yli 500 päivää.

Woods myönsi, että pelaaminen oli kivuliasta, ja ajoittain hänen kävelyssään oli nähtävissä ontumista.

”Kipua tuntuu sen verran kuin odotinkin. Tein tänään jotain positiivista ja onnistuin pääsemään punaiselle. Olen sellaisessa tilanteessa kuin pitääkin”, Woods sanoi mediatilaisuudessa.

Woodsin seuraavien päivien suuri haaste on palautuminen. Hän kertoikin, että hoitotoimia riittää.

”Niitä on paljon. Paljon jäätä. Paljon jääkylpyjä. Minun pitää periaatteessa jäädyttää itseni kuoliaaksi. Se on vain osa tätä juttua. Turvotus pitää saada laskemaan, sitten pitää herätellä liikkuvuutta, lämmitellä, aktivoida lihakset ja löytää jälleen räjähtävyys seuraavaksi päiväksi. Nämä ovat kirjon ääripäät”, Woods selitti media­tilaisuudessa.

Augustan idyllisissä maisemissa pelattava Masters on golfin turnauksista kenties legendaarisin. Kuvassa Woods lyö avauslyöntiään 12. väylällä.

Kilpailua pääsi koronarajoitusten jälkeen seuraamaan jälleen normaali määrä katsojia. Viimeksi tilanne oli sama vuonna 2019, jolloin Woods hullaannutti yleisön ottamalla uransa viidennen Masters-tittelin ja 15. major-voiton.

Woods sanoi tunteneensa, että kentällä oli sähköä.

”Oli mahtavaa tuntea täyden yleisön läsnäolo ja siitä tuleva energia. Ihmiset eivät voi ymmärtää, miten kovaa tämä on ollut”, Woods sanoi.

On kulunut 25 vuotta siitä, kun Woods voitti Mastersin ensimmäisen kerran. Silloin 21-vuotiaana hän jyräsi voittoon ilmiömäisesti 12 lyönnin erolla.

Masters-turnaus, tilanne 18/72 reiän jälkeen (par 72):

67 lyöntiä (5 alle parin): Im Sung-jae Etelä-Korea,

68 (–4): Cameron Smith Australia,

69 (–3): Dustin Johnson USA, Danny Willett Englanti, Joaquin Niemann Chile, Scotti Scheffler USA,

70 (–2): Corey Conners Kanada, Patrick Cantlay USA, Jason Kokrak USA,

71 (–1) mm. Tiger Woods USA (jakaa 10. sijaa).

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut