Taina Susiluodosta Olympiakomitean uusi toimitusjohtaja

Susiluoto astuu toimitusjohtajan saappaisiin urheilun ulkopuolelta. Kärkitavoitteekseen hän mainitsee Olympiakomitean luottamuksen palauttamisen.

Elinkeinoelämän keskusliiton Taina Susiluoto oli jo ennakkoon vahvoilla OIympiakomitean toimitusjohtajaksi. Hänet valittiin tehtävään perjantaina. Kuva on otettu 19. elokuuta 2020.

8.4. 10:35 | Päivitetty 8.4. 14:20

STT

Taina Susiluoto Elinkeinoelämän keskusliitosta on Olympiakomitean uusi toimitusjohtaja. Hän seuraa tehtävän kesäkuun lopussa jättävää Mikko Salosta.

Susiluoto on Elinkeinoelämän keskusliiton johtoryhmän jäsen ja Olympiakomitean markkinointiyhtiön Suomen Olympiakomitea Markkinointi oy:n hallituksen jäsen.

Toimitusjohtajan nimitti Olympiakomitean hallitus. Salonen on toiminut tehtävässä vuodesta 2017.

Susiluodon nimitys piti julkistaa jo viime viikolla, mutta Olympiakomitean liepeillä olleen kuohunnan vuoksi julkistusta lykättiin viikolla eteenpäin. Olympiakomitea on ollut häirintäkohujen keskellä, ja OK:n huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki erosi sen vuoksi viime viikon alussa tehtävästään.

”On päivänselvä asia, että Olympiakomitea on vakavan tilanteen edessä. Yksikään häirintätapaus ei ole hyväksyttävä. Olympiakomitean pitää pystyä parempaan. Olympiakomitean pitää olla esimerkki”, Susiluoto sanoi OK:n tiedotustilaisuudessa.

”Vaikka nyt kirpaiseekin, kyllä tästä päästään eteenpäin”, hän lisäsi.

Lue lisää: Mika Lehtimäki kiistää fyysisen häirinnän – Olympiakomitean toimitusjohtaja ihmettelee hyssyttelyväitteitä

Susiluoto on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri.

Rahoituksen varmistaminen tärkeänä tavoitteena

Taekwondo määrittää vahvasti Susiluodon perheen arkea, mutta muuten uusi toimitusjohtaja astuu tehtäväänsä urheilun ulkopuolelta. Ennen EK-pestiään Susiluoto työskenteli pitkään työ- ja elinkeinoministeriössä sekä puolustusministeriössä.

Susiluoto nosti alkavan puheenjohtajakautensa tärkeäksi teemaksi huippu-urheilun ja liikunnan arvostuksen lisäämisen yhteiskunnassa sekä valtion liikuntabudjetin varmistamisen ensi vuoden eduskuntavaaleja silmällä pitäen.

”Lähden tekemään näiden asioiden eteen töitä. Kyse on kokonaisuudesta, ei vain huippu-urheilun arvostamisesta. Liikunnan, seuratoiminnan ja huippu-urheilun kokonaisuuden merkityksen korostamisella saamme arvostuksen nousemaan. Siitä muodostuu se kahden miljoonan ihmisen kansanliike”, Susiluoto sanoi.

Ykköstavoitteekseen Susiluoto mainitsi luottamuksen palauttamisen häirintäkohussa rypeneeseen Olympiakomiteaan. Toinen tärkeä tavoite on saada nuoret koronapandemian jäljiltä takaisin seuratoimintaan.

”Sen eteen pitää tehdä töitä, että nuoret palaisivat liikunnan pariin. Sillä on valtava merkitys hyvinvointiin”, Susiluoto sanoi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut