Nokian Urheilijat palasi ringeten Suomen mestariksi – kolmas finaali oli jännitysnäytelmä: ”Laitettiin peli itsellemme tiukaksi, joten taisteluvoitto tämä oli”

Maija Väyrynen oli tutusti yksi nokialaisten hahmoista kolmannessa finaalissa.

6.4. 21:09

Aamulehti

Nokian Urheilijat palasi keskiviikkona vuoden tauon jälkeen ringeten Suomen mestariksi. NoU kaatoi Kiekko-Espoon finaalisarjan kolmannessa pelissä Noiian jäähallissa maalein 6–5 ja vei mestaruuden otteluvoitoin 3–0.

Päätöserään lähdettiin tasatilanteessa 5–5. Siinä nähtiin vain yksi maali, kun Maija Väyrynen ja Roosa Salonen ottivat ratkaisun omiin käsiinsä.

Kaksikko karkasi ylivoimalla 21-hyökkäykseen, ja ajassa 47,46 Salonen viimeisteli kultamaalin Väyrysen tarjoilusta.

Armoitettu maalintekijä päätti siis syöttää. Kuinka vaikea paikka se oli?

”Olen ollut niin pitkään maalintekijä niin pitkään, että täytyy keksiä jotain muuta. Aika usein omaa vetoa pelataan pois. On ehkä jopa helpompi syöttää siinä kohtaa, jos vastustaja on kiinni itsessä.”

Väyrynen sai keskiviikkona isen SM-kultansa NoU:n paidassa.

”Uskomaton fiilis, koska laitettiin peli itsellemme tiukaksi. Taisteluvoitto tämä oli.”

Väyrynen palasi täksi kaudeksi Nokialle parin Espoon suunnalla vietetyn kauden jälkeen. Hän on yksi kotimaisten kenttien kärkipelaajista.

”Täällä on laadukas joukkue ja paljon kovia pelaajia. Kilpailu on kovaa ja mikä muu kehittäisi omaa pelaamista. Ja onhan tuo päävalmentaja Jonna Satama melkoinen velho.”

Ensi kautta Väyrynen ei ole vielä miettinyt, muttei ole keksinyt yhtäkään syytä, miksi lähtisi Nokialta pois.

NoU on tätä ennen voittanut ringeten SM-kullan neljästi eli vuosina 2015, 2016, 2019 ja 2020. Viime keväänä mestaruus lipesi Lapinlahden Luistin -89:lle, joka sittemmin luopui pääsarjapaikastaan.

Espoo tuli rinnalle

Kolmannen finaalin avauserä oli nokialaisten lievää hallintaa. Siitä huolimatta NoU onnistui maalinteossa vain kertaalleen. Ajassa 4,46 Maija Väyrynen vapautti ovelankauniilla syötöllä Jenni Linnamäen avopaikkaan yksin Kiekko-Espoon maalivadin kanssa.

Toisella 15-minuuttisella kuski vaihtui, vaikka NoU menikin Elina Raesolan ylivoimamaalilla 2–0-johtoon.

Erikoistilanteet ovat ratkaisuotteluissa erittäin suuressa roolissa. Esimerkiksi ensimmäisessä finaalikohtaamisessa tämä korostui erityisesti, kun yli puolet ottelun maaleista tehtiin erikoistilanteissa: Kiekko-Espoon maalisaldosta neljä maalia tehtiin ylivoimalla ja NoU puolestaan teki yhden yli- sekä alivoimaosuman.

Kiekko-Espoon Jenna Hakkarainen toi vieraat maalin päähän, mutta Linnamäen illan toinen osuma vei NoU:n 3–1-johdossa pitkälle erätauolle.

Kolmas erä oli melkoista hurlumheitä. Vajaan puolentoista minuutin jälkeen tilanne oli kotijoukkueelle jo 5–2. Molemmat maalit olivat Väyrysen käsialaa.

Kiekko-Espoo ei lannistunut, vaan nousi tasatilanteeseen 5–5 nokialaisten ottaessa jäähyjä. NoU sai 15 minuuttiin kolme kaksiminuuttista.

Päätöserässä nähtiin siis vain yksi osuma.

Ensimmäinen finaali Nokialla oli samanlainen jännitysnäytelmä. NoU vei sen maalein 5–4.

Finaalisarjan toisessa kohtaamisessa nokialaiset hakivat 8–3-vierasvoiton Espoosta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut