Nokian KrP piti Oilersin tähdet kurissa – espoolaiset tasoittivat välieräsarjan vähemmän tunnettujen pelaajien voimalla

Nokian KrP:n Joona Rantala sai Espoossa maalitilinsä auki välieräsarjassa. Kuva sunnuntain ottelusta KrP–Oilers.

5.4. 21:33

Espoon Oilers kukisti tiistaina Nokian KrP:n 6–5 (2–2, 3–1, 1–2) ja näin se tasoitti miesten liigan välieräsarjan voitot 1–1:een.

”En ole huolestunut tämän pelin ja tuloksen perusteella. Pelasimme paremmin kuin sunnuntaina, mutta Oilers oli tehokkaampi maalinteossa”, KrP:n valmentaja Jarmo Härmä sanoi.

Ensimmäistä kauttaan liigassa pelaava Oilersin kolmosketjun Kristian Lamminen teki ottelun avausmaalin, ja vasta erän puolivälissä Jere Mattila tasoitti.

”Lähdimme hyvissä ajoin matkalle keliolot huomioiden, mutta bussissa oli vähän kuuma. Menköön heikko alku sen piikkiin”, Härmä kuittasi.

Oilers iski 2–1-maalin ensimmäisellä ylivoimallaan. Nico Jonaeson ehti istua jäähyllä vain seitsemän sekuntia.

”Oilers oli skoutannut hyvin tilanteen. Heittivät ilmapallon maalille. Ilmatilan hallinta on haastavaa vajaalla”, Härmä selitti takaiskua.

Oilersin kakkosketjun Matias Juuranto teki uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin toisen erän alussa ja toisen perään ennen erän puoliväliä.

”Oilersilla oli vähän oudommat ratkaisijat tänään, toki heidätkin tiesin nimeltä. Lamminen oli tehokas paikoissaan”, Härmä myönsi.

Toinen erä oli KrP:ltä heikko. Oilers teki kaksi maalia vastahyökkäyksillä ja viidennen KrP:n menetettyä pallon oman maalin lähellä.

”Tyypillisiä maaleja tässä lajissa”, Härmä analysoi.

Ruudun asiantuntijat moittivat viimeisellä tauolla KrP:tä hiihtelystä, pehmeydestä ja huonosta pelitemmosta.

”Oli tuossa perää avauskympin ajan. Aikalisän jälkeen parannettiin ja kolmas erä oli meidän selvästi. Palloa täytyy uskaltaa pitää, vaikka Oilers on vaarallinen vastahyökkäysjoukkue”, Härnä korosti.

Päätöserän alussa Lamminen iski kolmannen maalinsa, ja Oilers johti jo ratkaisevan tuntuisesti 6–3.

Valtteri Viitakoski teki erän jälkipuoliskolla illan toisen maalinsa, ja Joona Rantala välieräsarjan ensimmäisensä. Lopussa KrP haki yli kaksi minuuttia tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta ilman tulosta.

KrP:n ykköskenttä teki maaleista kolme ja se voitti oman pelinsä Oilersin ykköskenttää vastaan 3–0 eli pelätyt Justus ja Rasmus Kainulainen jäivät ilman maalia.

KrP:ltä puuttui sunnuntaina ottelun Raholassa kesken jättänyt puolustaja Miska Mäkinen.

”Katsomme hänen tilannettaan päivä kerrallaan. Mitään riskejä terveysasioissa ei oteta”, Härmä vakuutti.

Välieräsarjan kolmas ottelu pelataan torstaina Raholassa. Loppuotteluun pääsee neljällä voitolla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut