Kalle Rovanperän temppu oli yksi viime vuosien huimimmista – nuori suomalainen on nyt mestarisuosikki

Edes asfaltti ei ole Kalle Rovanperälle enää minkäänlainen mörkö.

24.4. 16:52

Aamulehti

Kalle Rovanperä teki hämmästyttävän tempun Kroatian MM-rallin viimeisellä erikoiskokeella.

Kaikki merkit viittasivat siihen, että sääkarttoja tallinsa kanssa paremmin tulkinnut Ott Tänak juhlii ykkössijaa. Tänakilla oli osin mutaisiin olosuhteisiin paremmin sopivat renkaat allaan. Rovanperällä ei pitänyt olla kovemmilla renkailla mitään mahdollisuutta heikomman pidon takia.

Kaksikon välinen ero ennen viimeistä 14 kilometrin mittaista erikoiskoetta oli 1,4 sekuntia virolaisen hyväksi. Maalissa Rovanperän voittomarginaali oli kuitenkin 4,3 sekuntia.

Rovanperä ajoi kuin riivattu. Toyota Yaris kulki kapealla tiellä aivan äärirajoilla. Ulosajo koputti jatkuvasti Rovanperän ikkunasta, mutta nuorta superlupausta ei meno huimannut.

Kyseessä oli yksi viime vuosien huimimmista suorituksista yksittäisellä erikoiskokeella. Tallihenkilökunnan ilmeet ja eleet niin Toyotalla kuin Tänakin edustamalla Hyundailla kertoivat kaiken. Kukaan ei ollut uskoa, millaisen ajon Rovanperä oli juuri tehnyt.

Kalle Rovanperä on aloittanut MM-kauden loistavasti. Taskussa on jo kaksi voittoa kolmesta kilpailusta. Edes asfaltti ei ole hänelle enää minkäänlainen mörkö.

Kaikki muut kärkikuskit ovat menettäneet rutkasti pisteistä joko omien virheiden tai teknisten vikojen takia. Suomalaisen ero toisena olevaan Hyundain Thierry Neuvilleen on jo 29 pistettä. Tänak on peräti 49 pisteen päässä ja tallikaveri Elfyn Evans 59 pisteen takamatkalla.

Kroatian MM-ralli nosti Rovanperän suurimmaksi mestarisuosikiksi. Hän pysyy mestaruustaistelussa, vaikka kohtaisi useammankin keskeytyksen teknisten vikojen takia. Uudet hybridiautot eivät ole loistaneet vielä luotettavuudellaan. Siksi pakka saattaa sekoittua nopeastikin, mutta Rovanperä voi nukkua rauhassa.

Odotukset Rovanperää kohtaan ovat olleet taivaissa jo vuosia. Hän on lunastamassa ne nopeammin kuin kukaan osasi odottaa. Se on Rovanperän tapaista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut