Kärppien ja Ilveksen puolivälieräottelulle dramaattinen päätös: ottelu keskeytettiin ja lopulta siirrettiin rikkoutuneen jään vuoksi – Katso kuvat: Näin tapahtumat etenivät

Tauon piti alun perin kestää tunnin ajan, ottelun piti jatkua tai olla jatkumatta kello 20.19. Lopulta tehtiin päätös, ettei ottelua voi jatkaa turvallisuussyistä.

Kärppien ja Ilveksen pelaajat tutkailivat jäähän tullutta reikää.

4.4. 20:43 | Päivitetty 4.4. 21:10

Aamulehti

Oulun Kärppien ja Tampereen Ilveksen kuudes puolivälieräpeli keskeytyi ja päätettiin lopulta siirtää jäässä olevan reiän takia maanantaina Oulussa Raksilassa.

Kärpät siirtyi ylivoimatilanteessa Saku Mäenalasen maalilla 1–0-johtoon ajassa 8.35, mutta peli jouduttiin keskeyttämään ajassa 10.12, sillä Ilveksen puolustusalueella, maalivahti Marek Langhamerin tolpan viereen tuli reikä jäähän.

Saku Mäenalanen teki ottelun ensimmäisen ja toistaiseksi viimeisen maalin, ja Kärpät siirtyi 1–0 johtoon.

Reikää paikattiin tovi, mutta lopulta areenalla kuulutettiin, että peli keskeytetään 18 minuutin ajaksi. Joukkueet siirtyivät ensimmäiselle erätauolle etuajassa.

Pelaajat tulivat jo takaisin kentälle, mutta korjaustoimet eivät onnistuneet odotetulla tavalla. Pitkän harkinnan jälkeen tuomaristo päätti, että ottelussa pidetään tunnin tauko.

Jäässä olevaa reikää yritettiin paikkailla, mutta korjaustoimet eivät onnistuneet odotetulla tavalla.

"Pelaajamme sanoivat, että jäässä oli pieni huono kohta jo pelin alussa, mistä huomautettiin tuomaristolle. Se kohta suureni pelin edetessä", kertoi Ilveksen joukkueenjohtaja Markus Korhonen kertoi puhelimitse Aamulehdelle.

Miesten jääkiekkoliigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoi Aamulehdelle, ettei pelin luovuttaminen ole vaihtoehto jään rikkoutumisen jälkeen. ”Lähdemme siitä, että ottelu pelataan tämän päivän aikana vielä. Siirtovaihtoehtoja emme ole tutkineet.”

Lopulta tehtiin kuitenkin päätös ottelun siirtämisestä tiistaille. Silloin peliä jatketaan kello 18.30 tismalleen samasta lähtötilanteesta kuin maanantaina keskeytettiin eli ajassa 10.12 Kärppien johtaessa 1–0.

Mahdollinen seitsemäs peli oli alun perin merkitty pelattavaksi tiistaina Tampereella, mutta Liiga tiedotti, että se pelataan tarvittaessa keskiviikkona Tampereella.

Ilves johtaa sarjaa voitoin 3–2. Kärpät on pakkovoiton edessä.

Pelaajat passitettiin erätauolle ennenaikaisesti.

Pelaajat lämmittelivät kentällä.

Kärppien Atte Ohtamaa kokeili jäätä.

Kärppien Teemu Virkkunen jutteli erotuomareiden kanssa, vasemmalla Ilkka Mikkola.

Fanit pitivät kovaa huutoa päädyssä ja kannustivat Kärppiä, vaikka jäällä ei tapahtunut. Kapteenit Atte Ohtamaa ja Eemeli Suomi tarkastelivat tuomariston kanssa huonoa kohtaa.

Ei auta – peli keskeytettiin lopulta kokonaan. Ilvesfani Jami Kuohukivi istui pettyneenä Raksilan ylälehtereillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut