Pyrinnön pudotuspeliavaus jäi yhden neljänneksen vajaaksi – Joukkueen terveystilanne on nyt huomattavasti parempi kuin jatkosarjassa, mutta ei täysi sata: ”Mennään niillä, jotka pystyy”

Pyrintö taipui tappioon viimeisellä neljänneksellä Salon Vilppaalle miesten Korisliigan puolivälieräavauksessa.

Tampereen Pyrinnön kapteeni Osku Heinonen (vasemmalla) nousi joukkueensa ykköspistemieheksi 16 pisteellään pudotuspeliavauksessa Salossa. Oikealla Tomas Pihlajamäki. Kuva kotipelistä joulukuulta 2021.

4.4. 21:04

Aamulehti

Tampereen Pyrintö pysyi kolme neljännestä Salon Vilppaan mukana miesten Korisliigan puolivälieräavauksessa ja jopa oli pelin ohjaksissa ison osan ajasta.

Neljäs neljännes oli kuitenkin tällä kertaa liikaa ja kotijoukkue sai oikeaan aikaan heittopelinsä uomiinsa maanantai-illan ottelussa.

Vilpas kiihdytti viimeisellä neljänneksellä voittoon 70–64 (30–32) ja otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Välieriin etenee kolmella voitolla. Viimeinen kymmenminuuttinen meni Vilppaalle 23–18.

”Neljännellä neljänneksellä kokeneempi Vilpas käänsi ratkaisevat hallinnat. Kun piti pistää heitto sisään, niin he osuivat ja me ei pystytty toteuttamaan. Kun piti oikein kaivaa, Salo kaivoi eikä me”, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen mietti pelin kulminaatiota.

”Näkyi hallitsevan mestarin kokemus, että on oltu näissä paikoissa ennenkin.”

Pyrintö oli jatkosarjassa kärsinyt kokoonpano-ongelmista ja hävinnyt kuusi viimeisintä peliään. Väliin mahtui tosin yksi luovutusvoitto. Puolivälierävastustaja Vilpas on ollut kevään kuumimpia joukkueita ja lähtökohta Pyrintöön verratessa oli kuin eri sääkartalta.

”Olosuhteisiin nähden terveystilanne on hyvä, meillä oli täysi kokoonpano. Kaverit ovat parantuneet. En tiedä, ovatko ihan sataprosenttisessa kunnossa, mutta siinä kunnossa, että pystyvät menemään kentälle ja pelaamaan. Playoffeissa mennään niillä, jotka pystyy, ja niin paljon kuin pystyy”, Sopanen kertoi.

Tamperelaisjoukkue oli saanut itsensä pudotuspelivireeseen puolivälierien alkaessa. Pyrintö avasi Salohallissa vahvasti tekemällä tulostaululle 8–0 ja ennakkosuosikki Vilppaalla meni neljä ja puoli minuuttia avauskorin teossa. Kun Vilpas tästä tokeni, otti jatkosarjan kolmonen Pyrinnön pian kiinni ja sen jälkeen ottelu eteni parin pisteen eroilla johtoaseman vaihtuessa usein viimeisen neljänneksen alkuun asti.

Ratkaisuhetkien tullessa Vilpas pussitti selvästi Pyrintöä tehokkaammin, vaikka alkupeli oli molemmilla ollut haastavaa viimeistelyssä. Sitkeä Pyrintö raapi itsensä vielä peliin mukaan viime minuuteilla, mutta kiri jäi hieman vajaaksi.

Pyrinnön Osku Heinonen kokosi 16 ja Ike Smith 14 pistettä, Vilppaalta Marcus Lovett Jr. nousi kentän ykköshahmoksi 19 pisteellään.

”Oli sikafyysistä, mitään ei tullut ilmaiseksi. Kauhean kaukana ei oltu. Meidän pitäisi päästä enemmän vapaaheittoviivalle kuin tänään seitsemän kertaa. Pitää tehdä tuomareille virheiden viheltäminen helpommaksi”, Sopanen mietti kehityskohteita ja totesi tuomarilinjan olevan sallivampi pudotuspeleissä.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Tampereella Pyynikin palloiluhallissa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut