Kapteeni näytti esimerkkiä koko joukkueelle – Kangasala pitää tiukasti kiinni kovasta tavoitteestaan: ”Tappelemme viimeiseen palloon asti”

Kangasala ja Viesti ratkaisevat finaalipaikan keskiviikkona Salossa.

LP Kangasalan Braedyn Tutton (17) iloitsi joukkuekavereiden kanssa komeaa välierävoittoa LP Viestistä.

4.4. 22:00

LP Kangasalan naislentopalloilijat kaivoivat hirmuisen latauksen neljänteen liigavälierään ja kurmuuttivat mestaruutta puolustavaa LP Viestiä hurjin lukemin 3–0 (25–12, 25–17, 25–16).

Samalla Kangasala tasoitti arvaamattoman ottelusarjan 2–2:een ja siirsi ratkaisun viidenteen kamppailuun.

Finaalipaikka ratkeaa keskiviikkona Salossa.

Välillä hirmuinen lataus aiheuttaa enemmän hallaa kuin hyötyä, mutta tällä kertaa Kangasalan fokus ja energia suuntautuivat juuri oikeisiin asioihin.

Tämä kävi parhaiten ilmi kapteeni Tiiamari Sieväsen olemuksesta, teoista ja myös tunteenpurkauksista. Hänellä oli asiaa päätuomari Mihkal Laitille useamman kerran heti avauserän alkupuoliskolla.

”Välillä purnasin ihan ystävällisesti...”, Sievänen kuittasi kamppailun jälkeen hiukan punastellen.

Niin – mistä se lataus kumpusi?

”Meillä on edelleen kovat tavoitteet. Emme luovu niistä, vaikka vastaan tulisi mitä. Tappelemme niin pitkään kuin viimeinen pallo on lattiassa. Kaikki keinot käytetään”, Sievänen vakuutti.

Korkealta lähti LP Kangasalan Braedyn Tuttonin satasen hyökkäys kotipelien välierässä.

Roosa Laakkonen oli LP Kangasalan riveissä taas vahva keskipelissä.

Kangasala ilmoitti heti syksyllä ainoaksi päämääräkseen seuran ensimmäisen mestaruuden. Siitä pidetään tiukasti kiinni edelleen.

”Tämä peli ratkesi siihen, kun halusimme enemmän voittoa kuin vastustaja. Heillä oli vielä varaa tappioon – meillä ei.”

Välieräsarjan avauskamppailun tuloksella ei ole enää mitään merkitystä, kun sarja huipentuu keskiviikkona. On kuitenkin selvää, että Kangasala sai lisää henkistä pääomaa voitettuaan Salossa ensimmäisen pudotuspelinsä kautta aikojen.

Usko kasvoi entisestään maanantai-illan vakuuttavan näytöksen ansiosta.

”Moni ei uskonut viidenteen peliin, kun saimme pahasti pataan ensimmäisessä kohtaamisessa. Sieltä kuitenkin noustiin ja kuitattiin tyrmäys vielä vieraskentällä. Nyt pääsemme yrittämään samaa Salossa”, Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen muistutti realiteeteista.

Maanantai-illan yllätyshahmoiksi nousivat Kangasalan pelintekijäksi nostettu Emmi Jalonen ja sairastuvalta palannut Braedyn Tutton.

Jalonen onnistui erinomaisesti uransa tärkeimmässä ottelussa ja taisi jännittää enemmän lehdistötilaisuutta kuin hyökkäyspaikkojen rakentelua. Hän takelteli enemmän kommenteissaan kuin passaamisessa.

”Passarivalinta yllätti hiukan, mutta ei hirveästi. Emmi oli jo edellisessä ottelussa parempi Kangasalan kahdesta pelanneesta passarista”, Lemminkäinen arvioi.

Maanantaisessa pelissä oli vaikea uskoa, että Tutton kulki kainalosauvojen varassa vielä vajaa viikko sitten. Kanadalaissentteri pelasi paluuottelussaan virheettömän pelin.

”Olin varma jo etukäteen, että Tutton onnistuu. Kaikesta näki, että hänellä oli hirveöä polte kentälle”, Sievänen kuvaili.

”Hän oli jo aamulla niin täynnä intoa, ettei meinannut pysyä hallissa”, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen säesti.

Gabriela Da Silva teki hakkurina LP Kangasalle 13 pistettä.

Neljäs välierä oli kotijoukkue Kangasalan juhlaa, vaikka väliin mahtui haastaviakin palloja.

Voittohalaukset, Kangasalan Gabriela Da Silva ottaa Braedyn Tuttonin syleilyynsä.

Emmi Riikilä nousi ratkaisijan rooliin

Ratkaisija: Kangasalan maajoukkuelaituri Emmi Riikilä nosti tasoansa tuntuvasti aiemmista peleistä. Riikilän erinomainen saldo (19/+16) sisälsi onnistumisia kaikilla osa-alueilla.

Yksinäinen: Netta Laaksonen oli Viestin yksinäinen onnistuja. Maajoukkuelibero emännöi salolaisten takakenttää mainiosti.

Yleisöä: 466.

Entä nyt? Viides ja ratkaiseva välierä keskiviikkona Salossa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut