Päävalmentaja Teemu Pasanen vahvisti Ylelle jatkavansa hiihtäjien luotsina

Teemu Pasanen sanoo, ettei sopimuksia ole allekirjoitettu, mutta jatkaminen on todennäköistä.

Arsi Ruuskanen on yksi nuorista hiihtäjistä, jonka menestymisestä Teemu Pasanen on erityisen iloinen.

3.4. 17:40

STT

Maastohiihdon vahva menestys ennakoi nykyisen valmennusjohdon jatkamista myös tuleviin vuosiin. Ei ollut suuri yllätys, että Hiihtoliiton maastohiihdon päävalmentaja Teemu Pasanen kertoi Ylen tv-haastattelussa jatkavansa tehtävässä.

”Sopimuksia ei ole kirjoitettu alle, mutta kyllä jatkaminen on melko todennäköistä”, Pasanen kertoi SM-hiihtojen tv-lähetyksessä.

Hän kertoi valmentajien jäävän Rovaniemelle muutamaksi päiväksi suunnittelemaan tulevaa yhdessä nuorten valmentajien kanssa.

”Meidän pitää olla entistä parempia siinä, miten saamme nuoria nousemaan nopeammin aikuisten kärkitasolle. Siinä emme ole olleet kovin hyviä”, Pasanen sanoi.

Hän iloitsi siitä, että nuorten arvokisoissa etenkin Suomen nuoret miehet ovat menestyneet. Arsi Ruuskanen voitti alle 15 kilometrillä 23-vuotiaiden MM-kultaa ja Niko Anttola 10 kilometrillä alle 20-vuotiaiden MM-hopeaa Norjassa.

Pasasen kanssa suomalaishiihtäjien maajoukkuevalmennuksessa ovat toimineet naisten vastuuvalmentaja Ville Oksanen, naisten valmentaja Juho Halonen ja miesten valmentaja Mikko Virtanen. Pasanen on ollut päävalmentajuuden lisäksi myös miesten vastuuvalmentaja.

Pasasella ja koko valmennusjohdolla on ollut sopimusneuvotteluissa vahvat valtit. Olympialaisista suomalaiset hiihtivät kuusi mitalia, ja maailmancupistakin tuli useita palkintosijoja.

”Kyllä pitää olla tyytyväinen kauteen. Kausi meni todella hyvin. Olympialaiset olivat päätavoite, ja ne onnistuivat hyvin. Maailmancupissa tuli myös hyviä suorituksia”, Pasanen kertasi.

Hiihtoliiton johtokunta kokoontuu 12. huhtikuuta, jolloin sen on määrä lyödä valmentaja-asioita lukkoon. Maastohiihdon lisäksi käsittelyssä ovat mäkihypyn ja yhdistetyn valmennuspestit.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut