Maisa Kuusikko oli viides kovatasoisessa permantofinaalissa Bakun maailmancupissa

Maisa Kuusikko nappasi kaksi viidettä sijaa viikonloppuna Bakun maailmancupissa.

3.4. 15:45

Aamulehti

Tampereen Voimistelijoiden Maisa Kuusikko taituroi kovatasoisen permantofinaalin 5. sijalle pistein 12,833 Bakun maailmancupissa.

”Olen tosi tyytyväinen suoritukseeni. Sain parannettua pisteitä karsinnoista ja oli todella tiukka kisa”, summasi sunnuntaina vain alle 0,1 pistettä pronssimitalista jäänyt Kuusikko Voimisteluliiton tiedotteessa.

Permantofinaalin voitti Brasilian Julia Soares (pisteet 13,433), toinen oli Unkarin Dorina Boeczoego (13,166) ja kolmas Uzbekistanin Dildora Apripova (12,866).

Lauantaina myöskin viidenneksi hyppyfinaalissa voimistelleelle Kuusikolle kyseessä oli Azerbaidžanin kisojen toinen finaalisija.

Karsinnoista upeat 13,133 pistettä napanneella Kuusikolla olisi tosin ollut potentiaalia kovemmillekin sijoituksille, mutta molempien hyppyjen alastulot verottivat pisteitä.

”Ei mennyt niin hyvin kuin karsinnoissa. Harmittaa aika paljon. Sain molemmat hypyt seisomaan, mutta tosi isoilla korjausaskeleilla”, Kuusikko kommentoi Voimisteluliiton tiedotteessa lauantaina.

Sunnuntaina päättyvä maailmancup on 16-vuotiaalle Kuusikolle hänen kisauransa ensimmäinen maailmancup-kilpailu. Aikaisemmin hallitseva Suomen mestari on tehnyt vakuuttavaa tulosta esimerkiksi voimisteltuaan vuoden 2021 EM-kisojen neliottelufinaaliin 13. sijalle.

Kuusikkoa pidetään poikkeuksellisena lahjakkuutena, joka tekee nyt kovaa läpimurtoa kansainväliselle tasolle. Häntä valmentaa Igor Cherepov.

Edellisen kerran Suomen edustajia on nähty naisten telinevoimistelun maailmancupin finaaleissa vuonna 2019. Tänä vuonna maailmancup-kilpailut toimivat telinekohtaisina karsintoina MM-kilpailuihin.

MM-kisojen ottelupaikoista karsitaan EM-kisoissa myöhemmin tänä vuonna.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut