Lempo-Volley venytti lentopallon 1-sarjan finaalin kultaiseen erään, mutta taipui Kykyä vastaan – ”Semmoista suloisen katkeraa kalkkia”

Lentopallon miesten 1-sarjan finaali ratkaistiin Lempäälän Hakkarin liikuntahallissa 3. huhtikuuta. Lempääläiset voittivat toisen finaalin 3–0, mutta hävisivät ratkaisevan kultaisen erän 16–25.

Lempääläisen Lempo-Volleyn kausi päättyi sunnuntaina pettymykseen, kun joukkue hävisi lentopallon miesten 1-sarjan finaalin Kyyjärven Kykyä vastaan. Lempo-Volleyn Joel Itänen (10) palkittiin kotijoukkueen parhaana pelaajana.

3.4. 19:47

Aamulehti

Lempäälän Hakkarin liikuntahallissa koettiin sunnuntaina jännitysnäytelmä, kun Lempäälän Lempo-Volley hävisi Kyyjärven Kykylle lentopallon miesten 1-sarjan finaalissa.

Lempo voitti sunnuntaina pelatun toisen finaalin puhtaalla pelillä 3–0 (25–19, 29–27, 28–26). Samalla lempääläiset tasoittivat ottelusarjan 1–1.

Kyky puolestaan oli voittanut lauantaina Kyyjärvellä pelatun ensimmäisen finaalin luvuin 3–2 (21–25, 26–24, 25–21, 21–25, 16–14). Kaksiosaisen ottelusarjan ollessa tasan, voitto ratkaistaan ylimääräisellä ”kultaisella erällä”, joka pelataan 25 pisteeseen.

Ratkaisuerän alussa sunnuntaina Kyky sai hurmoksen päälle keskitorjuja Mikko Väliahon syöttöputkesta, ja vierasjoukkue rynnisti voittoon luvuin 16–25. Samalla Kyky saa mahdollisuuden hakea liigapaikkaa tulevalle kaudelle.

Lue lisää: Lempo-Volley pelasi kotikentällään 1-sarjan mestaruudesta ja mahdollisuudesta hakea liigapaikkaa – katso ottelun selostettu tallenne

”Katkeraa kalkkia”

Lempon päävalmentajan Tuomas Alatalon mukaan ratkaiseva finaali kaatui kotijoukkueen vastaanottopeliin.

”Mahtava nousu tehtiin eilisen pettymyksen jälkeen. Se, miten pystyimme klaaraamaan alkupelin 3–0 ja pääsimme jatkoerään, oli hienoa pelaamista. Se oli tavallaan sitten semmoista suloisen katkeraa kalkkia, että kaaduimme meidän vastaanottopeliin, mikä on ollut läpi kauden suurin vahvuutemme.”

Lempo-Volleyn kausi oli voitokas. Joukkue lähti pudotuspeleihin runkosarjan ykkössijalta. Vuodenvaihteessa joukkueen luotsiksi siirtynyt Alatalo kertoo olevansa tyytyväinen kuluneeseen kauteen.

”Ylpeä olen kaudesta ja enpä uskonut Lempäälään tullessani, että täällä pääsen tällaisen urheilutapahtuman kokemaan. Tämä oli hyvin plus-merkkinen kausi ja olen ylpeä olen joukkueesta.”

Tasainen suoritus

Lempon parhaana pelaajan palkittiin 20 pistettä tehnyt Joel Itänen. Vierasjoukkue Kykyn tehokkaimmat olivat Olli Saarenmaa ja Aivars Petrusevics, jotka molemmat tekivät 14 pistettä.

Päävalmentaja Alatalo ei osannut nostaa sunnuntain pelistä esiin yksittäisiä onnistujia, mutta kokemus korostui ratkaisevissa otteluissa.

”Aika tasainen suoritus oli meidän joukkueelta, eri erissä oli vähän eri ratkaisijoita. Tietenkin Tomi Rumpunen kokeneena pelaajana on meille erittäin tärkeä, oli sekä eilen että tänään.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut