Nokian Urheilijat aloitti kultajahdin kotivoitolla ringeten finaalisarjassa

Maija Väyrynen oli tutun tehokas, kun NoU aloitti finaalisarjan kotivoitolla.

2.4. 21:54

Aamulehti

Nokian Urheilijat avasi ringeten naisten SM-loppuottelut 5–4-kotivoitolla Kiekko-Espoosta, joka pelaa 15 vuoden tauon jälkeen lajin loppuotteluissa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Lauantain finaalissa NoU:n tehokkain oli kaksi maalia tehnyt Maija Väyrynen. Toinen loppuottelu pelataan sunnuntaina Espoossa.

Ottelu Nokian jäähallissa sai salama-alun, kun Kiekko-Espoon Jenna Hakkarainen laukaisi renkaan Nokian maalivahti Kaisa Katajiston taakse 36 sekunnin pelin jälkeen. Pian Hakkarainen osui jo toistamiseen ylivoimalla ja vei Espoon kahden maalin johtoon. Erän viimeisellä minuutilla Heidi Mattila toi kotijoukkueen maalin päähän vastustajista.

Lopulta neljänteen ja viimeiseen erään lähdettiin kotijoukkueen kahden maalin johtoasemassa. Kiekko-Espoo aloitti erän terävästi, mutta ei päässyt nousemaan kuin maalin päähän nokialaisista.

”Puolustettiin tiukasti ja tänään käännettiin se eduksemme. Hyvillä fiiliksillä huomiseen otteluun”, kommentoi Nokian tehonainen Maija Väyrynen tiedotteessa.

”Espoo tuli alussa kovaa, sitten kun siitä päästiin yli, niin pelimme näytti hyvältä (lukuun ottamatta rangaistusmääriä). Hyvä taistelu loppuun asti ja voitto kotiin”, lisää Nokian valmentaja Kosti Salonen.

Joukkueet kohtaavat uudestaan sunnuntaina.

Nokia jäi viime vuonna kirvelevästi hopealle viiden ottelun finaalisarjassa Lapinlahden Luistin -89:n kanssa, ja sen perään LL-89 luopui sarjapaikastaan useiden pelaajien lopetettua uransa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut