Iivo Niskanen täydensi sisarusten kultajuhlat SM-laduilla

Iivo Niskanen oli vahvin SM-kympillä. Kuva Lahden maailmancupista.

1.4. 15:06

Rovaniemi

Niskasen perheeseen tuli tänään toinen hiihdon SM-kulta, kun Iivo Niskanen oli Rovaniemellä ylivoimainen miesten 10 kilometrillä. Aiemmin päivällä isosisko Kerttu Niskanen voitti naisten vitosen.

Puijon Hiihtoseuraa edustava Iivo Niskanen kukisti toiseksi hiihtäneen Pohti Ski Teamin Joni Mäen lähes puolella minuutilla. Niskanen naurahti kuitenkin Ylen tv-haastattelussa, että olo on kevätpuolen kisoissa "huono ja painava".

"Yllättävän paljon radalla tulee nousua. Tänään oli tosi vauhdikas kymppi, ja aika kovaa piti hiihtää koko ajan”, Niskanen sanoi Ylelle.

Hän kilpailee huomenna mitalitavoittein viestissä ja päättää SM-kisat sunnuntaina 50 kilometrille. Puijolaisten toinen olympiahiihtäjä Perttu Hyvärinen ei kilpaillut perjantaina.

Hopeamies Mäki arvioi Ylelle, että kulku oli parempaa kuin viime viikonloppuna Suomen cupissa Rukalla.

"Ajattelin, että lähden nauttimaan ladulle, mutta ei se mitään nautintoa ollut”, Mäki sanoi ja toivoi viikonlopun parasta kulkua viestiin.

Vapaalla hiihtotavalla kolmas oli Imatran Urheilijoiden Remi Lindholm, jolle mitali oli SM-uran ensimmäinen. Lindholm hävisi Niskaselle 39,8 sekuntia.

"Pääsin tavoitteeseen ja ehkä vähän yli, ei voi kuin nauraa”, Lindholm sanoi. Hän halusi parantaa uransa aiempaa parasta SM-sijoitusta, joka oli 15:s.

Lindholmille kausi oli läpimurto maailmancupissa, ja taso vei myös Pekingin olympialaduille.

"Jokainen, joka haluaa, voi saavuttaa tämän tason, millä olen nyt, jos vain haluaa”, kovaa harjoittelua painottava Lindholm arvioi. Hän laski Ylen haastattelussa pääsevänsä kevään aikana tuhanteen harjoitustuntiin tällä kaudella.

Talven aikana nuorten sarjojen MM-mitaleita juhlineet Arsi Ruuskanen ja Niko Anttola ottivat seuraavat sijat. Kuusamon Erä-Veikkojen Ruuskanen voitti Norjan Lygnassa alle 23-vuotiaiden 15 kilometrin MM-kultaa, ja Visa Ski Team Kemin Anttola alle 20-vuotiaiden MM-hopeaa kympiltä.

Kuudenneksi SM-ladulla hiihti Jämin Jänteen Markus Vuorela.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut