Riitta-Liisa Roponen jättää kansainväliset ladut, mutta jatkaa uraansa kotimaassa

Riitta-Liisa Roponen oli mukana olympialaisissa 2018.

1.4. 11:25

Rovaniemi

Riitta-Liisa Roponen aikoo jättää maastohiihdon kansainväliset ladut. Roponen kertoi päätöksestään Rovaniemen SM-hiihtojen tv-lähetyksessä Ylellä.

Roponen aikoo kuitenkin jatkaa uraansa kotimaan laduilla. Tänään hän kilpailee Ounasvaaralla viiden kilometrin kilpailussa vapaalla hiihtotavalla.

"Olen luvannut Idalle, että jos hän haluaa joskus hiihtää äidin kanssa sprinttiviestissä SM-kisoissa, niin olen valmis”, Roponen kertoi Ylelle ja viittasi 18-vuotiaaseen tyttäreensä.

Roponen, 43, kilpaili ensi kertaa arvokisatasolla vuoden 2003 MM-hiihdoissa Italian Val di Fiemmessä. Viime talvena hän oli Saksan Oberstdorfissa mukana Suomen MM-pronssijoukkueessa 4x5 kilometrin viestissä.

Uraan mahtuivat yhdeksät MM-kisat sekä viidet olympialaiset. MM-kisoissa Roponen voitti seitsemän mitalia, joista kaksi on kultaisia 4x5 kilometrin viestistä ja yksi kultainen pariviestistä. Olympialaisissa Roponen voitti viestin pronssia Vancouverissa vuonna 2010.

"Olympiamitali on arvokkain saavutus, jonka olen saanut”, Roponen sanoi Ylelle.

Pekingin olympialaiset jäivät häneltä haaveeksi rikkonaisen kauden takia. Roponen hiihti alkukaudella maailmancupin kisoissa, mutta vastoinkäymiset vaikeuttivat loppukautta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut