Taipalsaaren miehet rankaisivat Oilersia – Joonatan Kovanen osui peräti viidesti

KrP on voiton päässä miesten salibandyliigan finaaleista. Maanantaina nähtiin todelliset maalijuhlat.

Nokian KrP jyräsi Oilersin maanantaina, kuvassa tuulettavat Henri Johansson (vasemmalla), Joona Rantala (2+1) ja Joonatan Kovanen (5+1).

11.4. 21:47

Taipalsaarelta Lappeenrannan läheltä kotoisin oleva Joonatan Kovanen teki viisi maalia, kun KrP kukisti maanantaina Raholassa Espoon Oilersin 9–4 miesten salibandyliigan viidennessä välieräottelussa.

KrP johtaa sarjaa nyt voitoin 3–2. Näin joukkueella on keskiviikkona mahdollisuus Espoossa varmistaa finaalipaikka.

”Vuosi sitten johdimme välierissä voitoin 3–2, mutta ei päästy finaaliin. Classic oli vuosi sitten liian kova, mutta on Oilerskin sitä. Seuraavaan peliin pitää ottaa tästä pelistä kaikki positiivinen ja unohtaa muut asiat”, Kovanen sanoi.

Kovanen antoi jo 17-vuotiaana Kimpisen lukiolaisena Ylelle haastattelun, missä silloin Lappeenrannan NST:ssä pelannut nuori sanoi tähtäävänsä ammattilaiseksi. Vielä ensi kauden KrP:n fanit saavat nauttia hänen suorituksista, sillä sopimus kestää kevääseen 2023.

”Tulin yhdessä Joona Rantalan kanssa tänne vuonna 2018 pelaamaan salibandya. Hänkin on Taipalsaarelta kotoisin. Halusin kehittyä ja nykyinen puoliammattilaisuus sopii minulle hyvin, teen myös myyntineuvottelijan töitä. Koulutusta ei ole, olen oppinut homman kantapään kautta”, Kovanen paljasti.

Kovanen ja Rantala tekivät molemmat kaksi ylivoimamaalia. Onnistumisprosentti oli näin tasan sata Oilersin saatua neljä jäähyä.

”Tuomarit ottivat rikkeet hyvin pois. Ei siellä mitään ylilyöntejä nähty ainakaan tänään”, Kovanen kommentoi.

Kovanen ja Mikko Laakso kokosivat kuusi tehopistettä mieheen.

”Joonatan on täällä parhaita kavereitani, mahtava jätkä. Tänään oli meidän kentällisen vuoro onnistua”, Laakso innostui.

Kuusi tehopistettä on Laakson ennätys pudotuspeleissä, mutta runkosarjassa hän on tehnyt kahdeksan pistettä – ja sekin Oilersia vastaan.

Kovanen teki ottelun avausmaalin, mutta Oilers siirtyi 4–2-johtoon, kun oli pelattu vasta vajaat 14 minuuttia.

”Otimme aikalisän. Päätimme porukalla että nyt penkillä nähdään pelkästään positiivisia ilmeitä ja jokainen luo penkille positiivista energiaa. Kentällä aloimme puolustamaan paremmin, blokkasimme kuteja eikä hyökkäyksessä enää hukattu palloja”, Kovanen analysoi voiton avaimia.

Kovasen aiempi maaliennätys yhdestä ottelusta oli kolme, marraskuulta 2018.

”Taisin tehdä useimmat maalini aika kaukaa”, Kovanen huomioi.

Seitsemän maalin avauserän jälkeen Kovanen teki toisen erän ainoan maalin. Hattutemppu täydentyi ajassa 44.35. Päätöskympillä hän teki vielä kaksi maalia ja syötti Laakson 9–4-maalin.

Kakkosketju vireessä

Kovanen, Rantala ja Laakso olivat voittamassa nuorten MM-kultaa Suomelle viisi vuotta sitten.

Näiden kolmen lisäksi KrP:ltä pääsi pisteiden makuun vain kaksi syöttöpistettä koonnut Nico Jonaeson. Lienee aika harvinaista että yhdeksän maalin ottelussa vain neljä nousee pisteille.

Ykköskenttä hävisi oman pelinsä 0–3, mutta kakkoskentän hurmoksella KrP otti tärkeän voiton.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut