Nokian KrP aloitti välierät jatkoaikavoitolla hämmentävästä tilastosta huolimatta – huippupuolustajan paluu päättyi synkästi

Nokian KrP:n hyökkäyspeli tökki ajoittain pahasti, mutta Oilers kaatui silti. Rasmus Kainulainen kuumensi tunteita. KrP hankki Happeen kapteenin ja hyökkääjän Sveitsistä.

Nico Jonaeson tuuletti Mikko Laakson (44) iskemää jatkoaikamaalia.

3.4. 21:24

Aamulehti

Mikko Laakso iski Nokian KrP:lle maukkaan 5–4 (1–2, 1–1, 2–1) -voiton jatkoajalla, kun miesten salibandyliigan välierät Oilersia vastaan alkoivat.

Nico Jonaeson vippasi pallon vapaalyöntitilanteessa maalin eteen ja Laakso napautti sen ilmasta ohi Joonas Kaltiaisen.

”Ei ollut sovittu kuvio. Näin vain, että Laakso on aika vapaana. Hyvä, että poika osui palloon”, Jonaeson sanoi.

Maali syntyi ylivoimalla, jolle KrP pääsi, kun Tuomas Iiskola joutui rikkomaan väkevästi noussutta Valtteri Viitakoskea. Se oli illan kolmas ylivoimaosuma nokialaisille.

Oilersin alivoima toimi sataprosenttisesti puolivälierissä, mutta KrP löysi tehot, vaikka kaksi ensimmäistä yritystä pyörivät vielä tehottomasti.

”Kolme maalia viidestä. Se on hyvä. Meillä on ylivoimaan tietyt sapluunat”, Jonaeson sanoi.

Ylivoima oli nokialaisten pelastus. Tasakentin joukkue osui vasta 55 minuutin pelin jälkeen.

Varsinkin ensimmäisen erän jälkeen KrP:n paikat olivat todella vähissä. Kotijoukkueelle merkattiin toisessa erässä vain kolme laukausta, joista yksi meni maaliin, yksi peittoon ja yksi Kaltiaisen syliin. Lukemat ovat hämmentävän pieniä.

”Aloitimme tosi varovaisesti. Peli ei ollut sellaista mitä haluamme. Toinen erä oli meiltä tosi huono. Emme saaneet vissiin yhtään laukausta maalia kohti. Onneksi meillä on näin hyvä ryhmä, että tiedämme, että palkinto tulee, kun vain jaksamme tehdä hommia”, Jonaeson sanoi.

KrP hallitsi enimmäkseen palloa, mutta ei onnistunut murtautumaan parhaille maalisektoreille. Oilers puolusti keskustaa tiiviisti ja iski pallonriistojen jälkeen vaarallisesti.

”Itse kullakin oli vähän jännitystä maalipaikoissa ja niihin pääsemisessä. Uskon, että kun sarja jatkuu, olemme parempia”, Jonaeson totesi.

Nokian KrP:llä oli vaikeuksia päästä maalipaikoille. Tässä kokeilee Joni Henttonen.

Joona Rantala jäi välieräavauksessa pisteittä. Häneltä on lupa odottaa parempaa.

Maalivahti Miro Tuomala torjui mainiosti ja sai valmentajan kehut.

Mikko Laakso iski kaksi maalia ylivoimalla.

Nokian KrP muutti ottelun aikana hieman peluutustakin ja se sai Justus ja Rasmus Kainulaisen ykkösvitjan kuriin. Samalla oma hyökkäyspeli sakkasi.

”Oilers oli vähän vahvempi tänään tasakentin. Voitto maistuu, mutta meidän pitää parantaa, ja siihen pystymme”, KrP:n päävalmentaja Jarmo Härmä sanoi.

Härmä uskoi, että kymmenen päivän tauko näkyi joukkueen otteissa.

”Oilers oli tehnyt hyvin kotiläksynsä. Se sai karvauksella ja omalla pallollisella pelillään meidän pelistä ulos”, Härmä sanoi ja jakoi kehut maalivahti Miro Tuomalalle.

”Se vaati tänään tuollaisen veskaripelin, että pystyimme voittamaan.”

Nokian KrP on saanut pudotuspeleissä palaset kohdilleen, eikä sen ole tarvinnut ryhtyä ketjurulettiin. Sunnuntaina joukkue sai puolustaja Miska Mäkisen takaisin kokoonpanoon ja ykkösketjun taakse. Sarjan parhaiden puolustajien joukkoon tällä kaudella noussut Mäkinen pelasi vahvan jalkatuen kanssa.

Paluu päättyi synkästi. Hän kaatui maahan kolmannessa erässä eikä pystynyt panemaan painoa aiemmin loukkaantuneelle jalalleen.

”Hänellä piti olla kaikki ok ja pelasi varmuuden vuoksi tuen kanssa. Oliko sitten kuitenkaan kunnossa? Katsotaan, mitä tapahtuu ja onko pois vai käytettävissä. Harmittava juttu hänen ja joukkueen kannalta”, Jarmo Härmä sanoi.

Välieräsarjassa riittää huippupelaajia. Oilersin ykköstähti on hyökkääjä Justus Kainulainen, joka iski joulukuisessa MM-finaalissa kolme maalia. Myös veli Rasmus kuului hopeajoukkueeseen. Heidän kanssaan aiemmin pelannut Markus Markkola on ollut viime otteluista sivussa.

Sunnuntaina puhutti Rasmus Kainulainen, joka otti kaksi jäähyä. Varsinkin Kainulaisen töötti Nico Jonaesoniin kuumensi tunteita avauserässä. Jonaeson lensi vauhdilla KrP:n vaihtoaitioon.

”Tiedämme, että jotkut kuumentuvat ja jotkut eivät molemmissa joukkueissa. Se kuuluu tähän juttuun”, Jonaeson kuittasi.

Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Joukkueet kohtaavat toisen kerran Espoossa tiistaina.

Nokian KrP julkisti ottelun erätauoilla kaksi pelaajasopimusta. Hyökkääjä Kim Hyrkkönen ja puolustaja Eemil Ukkonen pelaavat ensi kaudella Nokialla.

Ukkonen, 25, on pelannut kaudesta 2013–14 lähtien Happeen liigajoukkueessa. Runkosarjassa hän on pelannut 211 ottelua tehoin 49+64=113. Tällä kaudella Ukkonen oli Happeen kapteeni.

Hyrkkösellä, 21, on vasta vähän liigakokemusta Tampereen Kooveen paidasta. Hän on pelannut viime kaudet Sveitsissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut