Ilveksen kausi päättyi kotitappioon – Päävalmentaja paketoi kauden: ”Korona on tuonut tähänkin kauteen omat mausteensa”

Ilves jäi ilman voittoja naisten jääkiekkoliigan puolivälierissä. TPS eteni välieriin.

Ilveksen puolivälieräsarjja TPS:ää vastaan ei mennyt putkeen, vaan turkulaiset etenivät välieriin voitoin 3–0.

31.3. 21:09

Aamulehti

Ilveksellä alkoi torstaina kesäloma naisten jääkiekkoliigassa. Turun Palloseura otti kolmannen voittonsa putkeen Ilveksestä puolivälierissä ja eteni neljän parhaan joukkoon välieriin suoraan voitoin 3–0.

Kolmas ottelu päättyi Tampereella Hakametsän jäähallissa turkulaisille maalein 3–1 (2–0, 0–0, 1–1).

”Kun kaveri voittaa kolme peliä, ei ole selvyyttä paremmasta. TPS ansaitsi voiton”, llveksen päävalmentaja Linda Leppänen myönsi.

Kovan TPS:n suorituksesta teki se, että Ilves lähti pudotuspelisarjaan sijalta neljä ja TPS sijalta viisi. Voitoista kaksi TPS otti vieraskaukalossa.

Ilves ei saanut TPS:n ykköstähtiä kuriin. Avauserässä TPS:n ykkösketju Emmi Metsä-TokilaMaija OtamoEstelle Duvin teki kaksi maalia ja vei vierailijan lopulta todella tärkeään kahden maalin johtoon nopeasti.

”Heillä on todella hyvä muutama yksilö, jotka kantavat joukkuetta”, Leppänen jakoi tunnustusta.

Ilves pelasi selkä seinää vasten ja oli pakkovoiton edessä. Olisiko peli vapautunut, jos heti avauserässä neljän peliminuutin jälkeen kahden pelaajan ylivoima olisi tuottanut tulosta? Ilves teki kolmeen peliin vain neljä maalia. Maalinteon tehokkuus olikin yksi akilleen kantapäistä.

Torstaina maalitili aukesi käytännössä viimeisellä mahdollisella hetkellä, kun ilman maalivahtia ja ylivoimalla pelanneen Ilveksen Linnea Melotindos kavensi 1–2:een vajaat kolme minuuttia ennen loppua. Ilves sai vielä lopussa ilman maalivahtia muutaman tilanteen tasoittaa, mutta TPS kuittasi lopulta loppulukemat tyhjään maaliin.

”Heidän kokematon maalivahtinsa Mila Houni pelas todella hyvin tämän ottelusarjan, emme saaneet haastettua tarpeeksi. Tänäänkin oli maalipaikat laittaa peli tasoihin jo toisessa erässä”, Leppänen harmitteli.

TPS teki torstain puolivälierän loppuluvut 3–1 tyhjään maaliin.

Se varmisti käytännössä välieräpaikan.

Edes olympiapronssia torjunut Ilves-maalivahti Anni Keisala ei pystynyt kääntämään ottelusarjaa. Keisala torjui torstaina 33 kertaa. Houni torjui 26 kertaa.

Kaksi avauspeliä päättyivät maalin erolla ja kolmannessa päätösmaali tuli tyhjiin, eli todella tasaisesta ottelusarjasta voidaan puhua.

”Tiukkoja pelejä, olisi voinut kääntyä pelit kummin päin vain.”

Kausi oli Ilvekselle haastava, kertoo Leppänen. Iso asia oli loukkaantumiset.

”Meillä oli tosi paljon pitkäaikaisloukkaantuneita tällä kaudella, ja he olivat kärkipään pelaajia. Ja korona on tuonut tähänkin kauteen omat mausteensa”, Leppänen kertasi kauden käänteitä.

Ilveksen kausi päättyi puolivälierävaiheeseen.

TPS jatkaa kauttaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut