Jalonen valitsi Leijonien leiritykseen 14 olympiavoittajaa ja viisi ensikertalaista

Päävalmentaja Jukka Jalonen on valinnut ensimmäisen leiriryhmityksen matkalle kohti MM-kisoja.

30.3. 10:20

Helsinki

Peräti neljätoista olympiavoittajaa on mukana, kun jääkiekon miesten maajoukkue aloittaa pääsiäisviikolla leirityksensä kohti toukokuisia MM-kotikisoja. Päävalmentaja Jukka Jalonen vie joukkueensa ensin Tanskaan, jossa Leijonat pelaa kaksi maaottelua Tanskaa vastaan 13.–14. huhtikuuta.

”Meillä on koossa varsin kokenut ja kovatasoinen ryhmä heti ensimmäisestä viikosta alkaen. Tällä on varmasti iso merkitys kisoihin valmistautumisessa”, Jalonen kommentoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Leirityksessä on useita pelaajia, joiden KHL-kausi päättyi Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Jalosen mukaan oli luontevaa, että vähälle peliajalle viime aikoina jääneet pelaajat ovat alusta asti mukana leirityksessä.

KHL-pelaajien lisäksi leirityksessä on mukana kolme pelaajaa Sveitsistä: olympiavoittajat Juuso Hietanen, Harri Pesonen ja Sami Vatanen. Loput pelaajista ovat kotimaan Liigan joukkueista, joilla pelit ovat päättyneet.

Ryhmässä on viisi A-maajoukkueen ensikertalaista. Leijona-debyyttinsä pääsevät Tanskassa tekemään puolustajat Kalle Maalahti ja Nuutti Viitasalo sekä hyökkääjät Eemil Erholtz, Juuso Könönen ja Valtteri Ojantakanen.

”Tällä ryhmällä aloitetaan. Tanskan jälkeen edessä on kotimaan viikko, jonne kokoonpano julkistetaan pääsiäisen aikana. Sen voimme jo kertoa, että olympiajoukkueen kapteeni Valtteri Filppula liittyy mukaan joukkueeseen Joensuussa”, ennakoi maajoukkueen GM Jere Lehtinen tiedotteessa.

Kolme ottelua kotijäillä

Leirityksen toisella viikolla Leijonat isännöi Norja-otteluita, jotka pelataan torstaina 21. huhtikuuta Joensuussa ja perjantaina 22. huhtikuuta Kuopiossa.

Leirityksen kolmannella viikolla pelataan Tshekin EHT-turnaus. Neljännen ja samalla viimeisen leiriviikon turnausisäntänä toimii Ruotsi. Suomi aloittaa Ruotsin EHT-turnauksen kotimaasta, sillä turnauksen avausottelu Suomi–Sveitsi pelataan Tampereella tulevassa MM-kisakaukalossa torstaina 5. toukokuuta.

MM-kisat pelataan Tampereella ja Helsingissä 13.–29. toukokuuta. Leijonat pelaa ottelunsa Tampereella.

Valinnat

Leijonat MM-leiritykseen ja Tanska-otteluihin

Maalivahdit: Niclas Westerholm, Frans Tuohimaa, Jussi Olkinuora.

Puolustajat: Ville Pokka, Niklas Friman, Oliwer Kaski, Kalle Maalahti, Nuutti Viitasalo, Juuso Hietanen, Sami Vatanen, Arttu Pelli.

Hyökkääjät: Miro Aaltonen, Niko Ojamäki, Juuso Könönen, Markus Nenonen, Hannes Björninen, Ville Petman, Joonas Nättinen, Eemil Erholtz, Valtteri Ojantakanen, Markus Granlund, Sakari Manninen, Teemu Hartikainen, Harri Pesonen.

Suomi kohtaa Tanskan 13. huhtikuuta Odensessa ja 14. huhtikuuta Rödovressa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut