HIFK, KooKoo ja Lukko voittoihin – Jukurit tuplasti takaa-ajajana puolivälieräsarjassa

HIFK ja Lukko tasoittivat puolivälieräsarjansa. KooKoo karkasi kahden voiton edulle Jukureista.

Miro Karjalainen teki HIFKin voittomaalin toisessa puolivälierässä jatkoajalla TPS:aa vastaan.

29.3. 22:08

STT

Jääkiekon Liigan puolivälierissä Kouvolan KooKoo otti toisen, Rauman Lukko ensimmäisen ja Helsingin IFK ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

KooKoo kukisti tiistai-iltana kotonaan Mikkelin Jukurit maalein 3–2, Lukko Tampereen Tapparan 2–1 ja HIFK Turun Palloseuran 4–3.

KooKoo johtaa Jukureita voitoin 2–0, mutta Lukko ja HIFK tasoittivat ottelusarjansa 1–1:een. Välieräpaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

Helsingissä ottelu venyi ylitöiksi, kun ratkaisu saatiin vasta ensimmäisessä jatkoerässä. HIFK:n sankariksi nousi puolustaja Miro Karjalainen, joka tälläsi voittomaalin jatkoerän neljännellä minuutilla.

Varsinaisella peliajalla TPS karkasi kolmesti johtoon, mutta HIFK kampesi joka kerta tasoihin. Helsinkiläisten maalintekijöinä kunnostautuivat Roni Hirvonen, Yohann Auvitu ja Reid Gardiner. Hirvonen ja Gardiner saalistivat myös syöttöpisteet. Helsingissä nähtiin kierroksen korkein yleisömäärä 6  529.

Maanantaina Mikkelissä Jukurien liigahistorian ensimmäinen pudotuspeliottelu veti paikalle ilmoituksen mukaan vain 3  037 katsojaa, mutta Kouvolassakin yleisömäärä oli maltillinen. KooKoo ilmoitti 3  149 liigahistoriansa ensimmäisen puolivälierän yleisömääräksi.

Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Jukurit johti Linus Nässenin maalilla avauserän jälkeen, mutta KooKoo tuli toisessa erässä rinnalle Samuli Ratisen ylivoimaosumalla. Kasperi Ojantakanen vei kouvolalaisisännät nopeasti johtoon, mutta konkarihyökkääjä Jarkko Immonen nosti Jukurit 2–2:een. KooKoon Eero Teräväisen erän puolivälin jälkeen tekemä maali jäi ratkaisuksi.

Raumalla Lukon Pavol Skalicky teki avausmaalin toisessa erässä, ja Vili Saarijärvi tuplasi raumalaisten kotijohdon 2–0:aan kolmannen erän alussa. Tapparan Otto Leskisen kavennus lisäsi sähinää ottelun loppuun, mutta Tappara ei yltänyt tasoihin 2  517 katsojan edessä.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran torstaina. Ilves ja Kärpät iskevät yhteen jo keskiviikkona.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut