Suomessa pelataan EM-koripalloa vuonna 2025 – pelipaikkaa ei ole vielä päätetty

Suomi isännöi yhtä alkulohkoa. Se piti pelata entisellä Hartwall-areenalla, mutta Venäjän hyökkäyssota muutti tilanteen.

Muuan Lauri Markkanen pelasi Susijengin paidassa Helsingissä vuonna 2017, kun Suomessa viimeksi nähtiin EM-koripalloa.

29.3. 14:20

Aamulehti

Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) julkaisi miesten vuoden 2025 EM-kilpailujen isäntämaat tiistaina. Suomelle myönnettiin yksi kisojen neljästä alkulohkosta.

Viimeksi Suomessa pelattiin EM-koripalloa vuonna 2017.

Helsingissä vuonna 2017 pelatun EM-alkulohkon pelejä seurasi paikan päällä liki 90 000 katsojaa. Suurimmillaan1,6 miljoonan suomalaista jännäsi Susijengin otteita TV:n ääressä.

”Olemme erittäin iloisia, että saamme mahdollisuuden tarjota suomalaisyleisölle EM-kotikisat uudestaan. Koripallossa on meneillään vahva nousukausi. Teimme juuri uuden lisenssiennätyksen ja laji on koronavuosien seisahdusta lukuun ottamatta kasvanut jo pidemmän aikaa. Tulevat kisat vain vahvistavat matkaamme kasvupolulla”, kommentoi vuoden 2017 kotikisojen pääsihteerinä toiminut Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara liiton tiedotteessa.

Tamperelaisittain kiintoisin kysymys lienee se, missä EM-alkulohko pelataan. Nokia-areenahan olisi loistava paikka.

Suomen Koripalloliitto haki alkulohkoa Helsinki kisakaupunkina. Sittemmin asiat ovat Helsingissä muuttuneet, kun entinen Hartwall-areena ja nykyinen Helsinki-areena on autioitunut Venäjä-pakotteiden takia.

Koripalloliitto on ottanut aikalisän kisapaikan suhteen.

”Emme tule vallitsevissa olosuhteissa pelaamaan Ilmalassa. Kisoihin on kuitenkin aikaa, eikä meidän tarvitse tehdä hätiköityjä päätöksiä. Voimme seurata tilannetta ja toivoa parasta. Muun maailman tavoin toivomme, että Venäjän käynnistämä sota Ukrainassa loppuu pikaisesti ja se on tällä hetkellä päällimmäinen ajatuksemme”, kertoi Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo.

Suomen ohella EM-kisojen 2025 alkulohkoja myönnettiin Latvialle ja Kyprokselle. Kisojen pudotuspelit sai järjestettäväkseen Latvia. Kisat pelataan elo-syyskuussa 2025.

Ukraina oli myös nyt yksi kisaisännyyttä hakeneista maista. FIBA osoitti Ukrainaa kohtaan solidaarisuutta, päätti kokouksessaan jatkaa Ukrainan kanssa keskustelua vuoden 2025 neljännen EM-alkulohkon järjestämisestä. Keskusteluiden takarajaksi asetettiin marraskuu 2022.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut