Eveliina Piippo toipui huippu­vireeseen Norjan ambulanssi­keikan jälkeen: ”Usko on ollut välillä lopussa elämän hyvyyteen”

Piipon edelle hiihtivät Suomen cupissa vain olympiamitalistit. Tasaista kyytiä pitänyt Iivo Niskanen toivoo virkoontuvansa SM-hiihtoihin mennessä.

Eveliina Piippo sijoittui helmikuun lopussa 34:nneksi maailmancupin kympillä (p) Lahdessa.

27.3. 16:06

Talven aikana monia pettymyksiä kokenut Eveliina Piippo ylsi yhteen kauden parhaista suorituksistaan sunnuntaina hiihdon Suomen cupissa.

Pirkkalasta lähtöisin oleva Piippo sijoittui olympiamitalistien Krista Pärmäkosken ja Kerttu Niskasen perässä kolmanneksi 15 kilometrin (v) kilpailussa ja jätti taakseen kaikki muut maajoukkuenaiset.

Kilpailu käytiin Kuusamon Rukalla Suomen cupin mittapuulla varsin vaativalla ladulla, ja se sopi kovan hapenottokyvyn omaavalla Piipolle.

”Taisin juuri eilen sanoa, että vähintään kolmas pitää olla tänään. Siihen olen tyytyväinen. Ei tuntunut hirveän hyvälle, mutta ainakin taistelin”, Piippo sanoi Viaplayn haastattelussa.

Vuodenvaihteessa Piippo ei päässyt edes aloittamaan Tour de Ski -kiertuetta koronatartunnan takia.

Kolme viikkoa sitten hän hiihti maaliin ja sijalle 40 maailmancupin 30 kilometrillä (p) Oslon Holmenkollenilla, mutta uupui niin pahasti, että hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan tarkastukseen.

”Olen ollut pettynyt itseeni, ja tavallaan usko on ollut välillä lopussa koko tämän elämän hyvyyteen. Onhan sen mukava saada hyvä kisa kauden loppuun”, Piippo sanoi Viaplaylle.

Pärmäkoski otti uransa 25. voiton Suomen cupissa aivan ylivoimaisesti, sillä hän oli hilkulla saada minuutin edellään lähteneen Niskasen kiinni.

”Pakkanen teki varmaan sen, että oli aika raskasta puristamista. Kyllä tämä vähän yllättää, koska tulin näihin kisoihin tosi huonolla harjoittelulla. Pystyy vielä sellaiseen perussuoritukseen. Ei tällainen hiihto olisi riittänyt olympiamitalille”, Pärmäkoski sanoi Ylelle.

Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen voitti Suomen cupin miesten 30 kilometrin kilpailun. Niskanen tyylitteli vapaalla hiihtotavalla lähes kahden minuutin eron toiseksi tulleeseen Imatran Urheilijoiden Remi Lindholmiin.

"Tasaista kyytiä. Hyvä päivä”, Niskanen kertoi Ylen televisiohaastattelussa.

Jämin Jänteen Lauri Lepistö oli kolmas ja jäi väliaikalähtökilpailussa Lindholmista reilut kymmenen sekuntia.

"Kuulin, että sijoitus parani ja löytyi positiivinen vire loppuun”, Lindholm kertasi matkan varrella saatuja tietoja väliajoista.

Suomen cup päättyy tulevana viikonloppuna SM-hiihtojen yhteydessä Rovaniemellä. Miehet hiihtävät perjantaina vapaalla kymmenen kilometriä, lauantaina 4x10 kilometrin viestin ja sunnuntaina 50 kilometriä perinteisellä.

"SM-mitali viestistä ja kympiltä ovat tavoitteina”, läpimurtokauttaan hiihtävä Lindholm linjasi.

Niskasen edustama Puijo, Lindholmin Imatra ja Lepistön Jämi ovat tyrkyllä viestimitaleille.

"SM-kisat on kiva hiihtää. Lähden sinne taistelemaan ja toivottavasti tästä virkoontuu, että olisi hyvä kroppa hiihtää”, Niskanen jutteli Rukan urakan päätteeksi.

Ruka, Kuusamo: Suomen cupin 5/6 kilpailut:

Naiset, 15 km (v): 1) Krista Pärmäkoski Ikaalisten Urheilijat 36.56,0, 2) Kerttu Niskanen Vieremän Koitto jäljessä 54,4 sekuntia, 3) Eveliina Piippo Vuokatti Ski Team Kainuu –1.30,9, 4) Johanna Matintalo Pöytyän Urheilijat –1.52,6, 5) Jasmi Joensuu Vantaan Hiihtoseura –2.08,9, 6) Katri Lylynperä Vuokatti Ski Team Kainuu –2.38,4.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut