Koovee päättää kautensa piinaavaan karsintasarjaan – ”Pitää hoitaa tilanne kunnialla maaliin asti”

Tamperelaisjoukkue pelasi runkosarjan päätteeksi neljä peliä viiteen iltaan. Ei ihme, että puhti oli poissa lauantaina.

Jani Nyman oli runkosarjassa Kooveen selkeä pistekärki tehoin 18+17=35.

26.3. 20:42

Neljäs peli viiteen iltaan oli liikaa Mestiksen jumboksi jääneelle Kooveelle.

Väsynyt tamperelaisryhmä taipui kotiyleisön edessä 2–5-tappioon Tutolle ja kääntää nyt katseensa puolentoista viikon päästä alkavaan karsintasarjaan.

Se pelataan kaksinkertaisena sarjana neljän heikoimman Mestis-joukkueen ja kahden parhaan Suomi-sarjan joukkueen kesken.

Kymmenen ottelun setti vedetään läpi kolmen pelin viikkotahdilla. Koovee aloittaa keskiviikkona 6. huhtikuuta Savonlinnan Pallokerhon vieraana.

Tämä urakka odottaa Kooveen ja SaPKon ohella Heinolan Peliittojen ja Tuton Mestis-joukkueita.

Turkulaisilla oli mahdollisuus nousta Kiekko-Vantaan ohi vielä päätösviikonloppuna. Tuto hoiti oman osuutensa mallikkaasti, mutta se ei riittänyt. Kohtalo sinetöityi lauantaina, kun Kiekko-Vantaa nousi 2–1-vierasvoittoon Joensuun Kiekko-Pojista.

Suomi-sarjan kärkikaksikko ratkeaa tulevalla viikolla pelattavissa välierissä. Niissä Porvoon Hunters kohtaa Kalajoen JHT:n ja Jyväskylän D-Kiekko Nokian Pyryn.

Mestiksen joukkuemäärää oli tarkoitus supistaa neljästätoista kahteentoista tänä keväänä, mutta Jääkiekkoliiton liittohallitus päätti siirtää uudistusta vuodella eteenpäin koronan takia.

Näin kaikille joukkueille pyritään takaamaan tasapuolinen ja oikeudenmukainen kohtelu.

”Nyt huilataan pari päivää ja sen jälkeen ryhdytään valmistautumaan tulevaan. Pitää käydä omaa peliä läpi ja scoutata vastustajia. Nyt on oltava tarkkana, että harjoitellaan fiksusti. Ei yli eikä ali”, Kooveen valmentaja Miikka Kuusela pohjusti tulevaa.

Kuusela peräänkuulutti voittavien asioiden oppimista.

”Hetkittäin on pelattu erittäin mallikkaasti, mutta kun hetkittäin ei riitä. Pienet jutut pitää muistaa joka hetki”, Kuusela painotti.

Karsintapelit tuovat oman lisäpaineen pelaajien harteille. On selvää, että Suomi-sarjan haastajat hyökkäävät päälle paljon ärhäkkäämmin kuin laiskistuneet yleiset syyttäjät.

”Paineet kuuluvat tähän hommaan. Nyt pitää hoitaa tämä tilanne kunnialla maaliin asti”, Kuusela korosti.

Kooveen sairastupa on tyhjentynyt lupaavasti tärkeiden karsintapelien lähestyessä. Riveistä puuttuivat enää Jakub Kos, Perttu Aho, Valtteri Ilomäki ja väliaikaisessa pelikiellossa ollut Vili-Jesper Koivula.

Jeremi Wehmas on pelannut kauden aikana muutaman ottelun Ilveksessä.

Kooveen valmentaja Miikka Kuusela sanoo, että joukkueen on harjoiteltava nyt fiksusti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut