Ohjusiskut eivät estä F1-kilpailua – Mercedeksen tallipäällikkö yöhön venyneen kokouksen jälkeen: ”Rata on luultavasti turvapaikka Saudi-Arabiassa”

BBC:n mukaan kilpailun perumisesta olisi voinut muodostua ongelma kuljettajien poistumiselle maasta.

Tulipatsas ja savua nousi perjantaina Aramcon öljyterminaalista Jeddassa.

26.3. 11:54

Formula ykkösten Saudi-Arabian osakilpailu kisataan nyt viikonloppuna, vaikka vain reilun 10 kilometrin päähän Jeddan F1-radasta kohdistui lennokeilla tehty ilmaisku.

Ilmaiskun tekijöinä olivat jemeniläiset huthikapinalliset, joita vastaan Saudi-Arabian johtama liittouma taistelee Jemenin sisällissodassa.

F1 julkaisi lauantaina lyhyen tiedotteen, jossa vahvistetaan Saudi-Arabian kisan läpivieminen alkuperäisen aikataulun mukaan.

Kansainvälisen autourheiluliiton (Fia), F1:n, kisajärjestäjien ja tallien edustajat pitivät kokouksen, joka venyi lauantain vastaisena yönä pikkutunneille saakka paikallista aikaa.

Kokouksen jälkeen ilmoitettiin, että kaikki tallit hyväksyivät kilpailemisen.

”Olemme tietoisia [öljy- ja energiayhtiö] Aramcon jakeluasemalle Jeddassa tehdystä hyökkäyksestä, ja olemme edelleen yhteydessä Saudi-Arabian turvallisuus­viranomaisiin sekä F1:een että Fiaan varmistaaksemme, että kaikki tarvittavat turvatoimet jatkuvat turvallisuuden takaamiseksi kaikille vierailijoille Saudi-Arabian F1-kisassa”, F1-kisan järjestäjien tiedotteessa todetaan.

Fian puheenjohtaja Mohammed Ben Sulayem vakuutti, että rata ja siviilit eivät ole huthikapinallisten kohteina.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff jatkoi samalla linjalla brittilehti The Guardianin mukaan. Wolffin mukaan kokous oli hyvä ja tallien vastuuhenkilöt saatiin vakuutetuiksi turvallisuudesta.

”Se on luultavasti tällä hetkellä turvapaikka Saudi-Arabiassa, että kilpailemme.”

Myös Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner oli luottavainen, että kisa järjestetään.

”Me kilpailemme.”

Merkittävä määrä F1-kuskeja oli huolissaan turvallisuudestaan lennokki-iskun jälkeen, mutta saatuaan lisätietoa tallipäälliköiltään hekin hyväksyivät kilpailemisen, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

BBC:n mukaan osa lisätietoa oli se, että jos kisa jäisi ajamatta, kuskien ja tallien maasta poistuminen voisi vaikeutua.

Kuljettajia on myös kielletty kommentoimasta asiaa. Racefans-sivuston mukaan Alphataurin F1-kuski Pierre Gasly kertoi ranskalaiselle Canal+:lle, että sopimus ajamisesta on tehty, mutta hän ei keskustele siitä.

”Meidän kaikkien [F1-kuskien] kesken oli tärkeää keskustella tilanteesta, mutta en sano tällä hetkellä enempää. Mielestäni on tärkeää, että jokainen ilmaisee mielipiteensä ja olemme samalla kannalla.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut