Akaa-Volleyn piti turvautua kakkospassariin edetessään välieriin – Saku Tuomivaara pelasi kylmäpäisesti kuumat tilanteet

Akaa valtasi historiansa ensimmäisen välieräpaikan ja taistelee finaaliin pääsystä VaLePan kanssa.

Vasta 19-vuotias Saku Tuomivaara pärjäsi mainiosti kovassa paikassa.

23.3. 21:59

Raisioon matkanneet Akaa-Volleyn kannattajat kalpenivat kauhusta toisen erän päätöshetkillä, kun peukalonsa telonut pelintekijä Anton Välimaa jätti kentän tuskasta irvistellen.

Kivulias vamma ei olisi voinut osua pahempaan saumaan, sillä Akaa haki Kerttulan liikuntahallista liigahistoriansa ensimmäistä välieräpaikkaa.

Mutta ei hätää – ennakkoluuloton kakkospassari Saku Tuomivaara paikkasi Välimaan jättämän aukon paremmin kuin kukaan osasi toivoakaan.

Tuomivaara tarttui tahtipuikkoon kokeneen kapellimestarin tavoin ja johti Akaan riemukkaaseen 3–1 (22–25, 25–18, 25–23, 25–23) -voittoon Raision Loimusta neljännessä puolivälierässä.

Tämä vei Akaan välieriin voitoin 3–1 ja päätti Loimun kauden.

Samalla varmistui pirkanmaalaisittain kihelmöivä asetelma Akaa vastaan Vammalan Lentopallo.

Kihelmöivä välieräsarja alkaa maanantaina Sastamalassa.

Tuomivaara, 19, otti ohjat käsiinsä ihailtavan kylmäpäisesti vähäisestä kokemuksestaan huolimatta ja nousi ilman muuta illan yllätyshahmoksi.

Turengista lähtenyt passari löysi erinomaisesti varsinkin sentteri Panu Pitkäsen ja käytti viisaasti joukkueen pajavasaraa Urpo Sivulaa.

”Lähdin pelaamaan Panun kautta, kun meillä on kulkenut hyvin treeneissä. Ja niin se lähti rullaamaan nytkin. ”Upia” ei voi unohtaa missään pelissä. Kun sinne heittää passin, niin pallo kuolee aika isolla prosentilla”, Tuomivaara iloitsi.

Minkälaisia ajatuksia päässäsi liikkui, kun tuli nopea komennus kentälle?

”Kun astelin kentälle, silloin jännitti. Mutta tämä hävisi nopeasti pelin tiimellyksessä. Yritin tuuletella ja tsempata muita parhaani mukaan. Petrattavaa jäi vielä, mutta onneksi tämä riitti tällä kertaa”, Tuomivaara kuvaili.

Jännityskamppailu huipentui Tuomivaaran ja Pitkäsen paritorjuntaan. He pysäyttivät kaksistaan Loimun latvialaislaiturin Kristaps Smitsin ja sinetöivät samalla historiallisen saavutuksen.

Kumman käsiin pallo jäi?

”Kyllä se oli Panun torjunta, vaikka minä tuuletin riehakkaammin”, Tuomivaara myönsi.

Smits sortui lukuisiin virheisiin edellisen kohtaamisen tavoin. Sen sijaan iranilaishakkuri Ali Fazli pommitti omista korkeuksistaan huimat lukemat 26/+22. Tätä kaveria olisi helppo suositella isompiinkin ympyröihin.

Välieräpaikan taannut voitto oli tähän mennessä Tuomivaaran lentopallouran hienoin hetki, mutta nälkä on edelleen kova.

”Meillä on tälle kaudelle selkeä tavoite – päätyyn asti. Siitä ei tingitä tippaakaan.”

Tuomivaaralla ei ollut tuoretta tietoa Välimaan peukalon tilanteesta.

”Toivottavasti Anton saadaan pelikuntoon maanantaihin mennessä. Ellei, olen valmiina vastuuseen.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut