Ruotsin uintiliitto painostaa kansainvälistä liittoa Venäjä-sulkuun

Ainakin Ruotsi, Saksa, Sveitsi ja Puola vaativat Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemista uinnin ensi kesän MM-kisoista. Euroopan liitto on jo antanut päätöksensä.

Kansainvälinen uintiliitto Fina ei ole vielä päättänyt sulkea Venäjää ja Valko-Venäjää kesän MM-kisoista. Kuva uinnin MM-kilpailuista vuodelta 2019.

21.3. 17:22

Tukholma

Ruotsi uhkaa Kansainvälistä uintiliittoa Finaa MM-boikotilla, jos venäläisten ja valkovenäläisten sallitaan kilpailla Budapestin MM-kisoissa ensi kesänä. Ruotsin suunnitelmista kertoi maanantaina maan uintiliiton johtaja Mikael Jansson.

Janssonin mukaan monet muut maat ovat painostamassa asiassa Finaa. Viimeksi rintamaan liittyi Ruotsin lisäksi Saksan liitto. Ainakin Sveitsi ja Puola ovat samalla kannalla.

"Laitamme Finalle painetta”, Jansson kertoi.

Boikottiuhkaan ryhtyneet maat vaativat, että Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat suljetaan kisoista Ukrainan sodan takia.

Fina on tuominnut Venäjän toimet ja perunut Venäjällä järjestettävät kilpailut mukaan lukien Kazanin elokuulle myönnetyt nuorten MM-kisat.

Fina käsitteli sotakysymystä kokouksessaan 8. maaliskuuta, mutta päätti olla sulkematta Venäjää ja Valko-Venäjää Budapestin MM-kisoista.

"Fina on edelleen Venäjän ja Valko-Venäjän täydellistä sulkua vastaan, mutta on edelleen sen kannalla, että maiden urheilijoiden pitää osallistua kisoihin neutraaleina”, Fina ilmoitti tiedotteessaan.

Euroopan liitto toimi nopeasti

Euroopan uintiliitto LEN on toiminut tilanteessa jämäkämmin ja sulkenut Venäjän ja Valko-Venäjän toiminnastaan toistaiseksi. LEN perusteli päätöstään Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n suosituksella sulkea Venäjä ja Valko-Venäjä kansainvälisestä kilpailutoiminnasta.

Paine Finaa kohtaan on kasvamassa kestämättömäksi.

"Olemme esittäneet kantamme varsin selkeästi ja antaneet asiasta yhteisen lausunnon muiden Pohjoismaiden kanssa”, Jansson paljasti.

"Enkä usko, että meidän täytyy mennä niin pitkälle kuin boikotti. Toivon, että Fina tekee Euroopan liiton mallin mukaisen päätöksen ennen sitä. Odotan sitä lähiaikoina.”

Budapestin MM-kilpailut järjestetään 18. kesäkuuta–3. heinäkuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut