Alarotu ja Koski ottivat Hopeasompa-mestaruudet – ski cross korvasi perinteisen sprintin Taivalkoskella

Kangasalan Kisan Hanni Koski avasi Hopeasompa-viikonlopun ottamalla mestaruuden ski crossissa.

18.3. 18:44

Teiskon Urheilijoiden Johannes Alarotu ja Kangasalan Kisan Hanni Koski avasivat perjantaina Taivalkosken Hopeasomman loppukilpailut täydellisesti, sillä molemmat voittivat 16-vuotiaiden sarjan mestaruudet XCX:ssä.

Lyhenteen takaa paljastuu cross country cross. Se on yhdistelmä rinteessä tapahtuvaa ski crossia ja sprinttihiihtoa. Ladulle oli tehty ski cross -elementtejä eli kumpareita, ylä- ja alamäen pujotteluosiot, hyppyri ja kallistettuja kaarteita.

Kyseinen kilpailumuoto korvasi perinteisen sprintin ensimmäisen kerran. Laji oli toki tuttu molemmille mestareille ennestään.

”Pari talvea sitten oli muutama skicross-kilpailu Vuokatissa ja Tampereella. Tämä kilpailumuoto sopii mielestäni hyvin Hopeasompiin, mutta nuorten SM:ssä pitää olla perinteiset sprintit”, Alarotu sanoi.

Alarodun aika noin 900 metrin radalla oli 2.08,96. Espoon Justus Vihinen hävisi kolme sekuntia.

”Oli mukavasti kumparetta ja pujottelua. Hyppyri oli aiemmissa kilpailuissa se, mistä en tykännyt, mutta täällä se ei onneksi ollut kovin iso. Johdin koko ajan ja erot olivat selvät. Lauantaina on sitten vapaalla kahdeksan kilometriä, mutta viestijoukkuetta meillä ei sunnuntaina ole koronan takia”, Alarotu sanoi.

Koski käytti aikaa 2.28,75, ja hopeaa ottanut Noormarkun Emilia Helmi hävisi puolitoista sekuntia.

”Oli huono lähtö, jäin pussiin, mutta pujotteluosuudella nousin kärkeen ja pitkässä ylämäessä ero muihin kasvoi. Lopun pystyi ottamaan rennosti. Mukavia osuuksia oli paljon, oli hyvä temppurata. Kangasalla olen kilpaillut ski crossissa muutaman kerran, laji ei ollut outo”, Koski sanoi.

Koski voitti vuosi sitten Vuokatissa kultaa 14-vuotiaiden 3 kilometrillä, nyt hän on lauantaina mestarisuosikki 15-vuotiaiden 5 kilometrillä.

Aiemmin päivällä kilpailtiin 14-vuotiaiden sarjat, mutta niissä ei Pirkanmaalle tullut mitaleita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut