Mestaruutta metsästävän Kangasalan peli yski pudotuspeliavauksessa – ”Suosikiksi ei pääse sattumalta”

Oriveden Ponnistus romahti totaalisesti Hämeenlinnan puolivälieräavauksessa.

LP Kangasalan johtotähdistä Emmi Riikilä nousi korkeuksiin, kun tilanne niin vaati.

18.3. 22:15

Naisten lentopallomestaruutta himoitseva LP Kangasala aloitti oman pudotuspelitaipaleensa jännittyneesti.

Pelaajien tahtotila oli huipussaan perjantaisessa puolivälieräavauksessa Puijo Wolleyta vastaan, mutta välillä energia suuntautui vääriin asioihin.

Vaikka illasta tuli odotettua hikisempi, voitto ei ollut uhattuna missään vaiheessa. Kangasala pehmitti kuopiolaisvieraan lukemin 3–0 (25–21, 25–21, 25–19) ja hankki ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan.

Välieriin selviytyy kolmella voitolla. Ottelusarja jatkuu heti lauantaina Kuopiossa.

”Alussa sattui ja tapahtui paljon, mutta pelin edetessä saimme suunnattua fokuksen oikeisiin asioihin. Pitää antaa kunniaa myös vastustajalle. Puijo pelasi mallikkaasti ja teki meidän illasta vaikean”, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen summasi.

Kangasala on kertonut mestaruustavoitteestaan avoimesti ja kerännyt samalla niskaansa tietyt paineet.

”Suosikiksi ei pääse sattumalta. Se asema pitää ansaita. Nyt katsotaan, miten pystymme handlaamaan sen. Pystyimme parantamaan peliämme ottelun edessä. Toivottavasti noususuhdanne jatkuu Kuopiossa”, Keränen pohjusti.

Kun kausi on tässä vaiheessa, kukaan ei kysele tyylipisteitä. ”Rumat” voitot ovat täsmälleen yhtä arvokkaita kuin näyttävällä pelillä tulleet voitot. Nyt pelataan vain tuloksesta – ja Kangasala sai perjantaina haluamansa.

LP Kangasalan tähti Roosa Laakkonen (keskellä) nousi asiaankuuluvasti isoon rooliin. Hän kruunasi mainion ottelunsa kuudella torjunnalla.

Kangasalan avainpelaajat Roosa Laakkonen ja Emmi Riikilä nousivat esiin niin kuin johtotähdiltä sopii odottaakin. Laakkonen kruunasi komean saldonsa (12/+9) kuudella torjunnalla. Riikilä (13/+9) otti isoa roolia sekä nostajana että hyökkääjänä.

Kangasalan menestysnälkä on huipussaan kolmen edelliskauden epäonnen jälkeen.

Vastoinkäymisten sarja alkoi kevään 2019 puolivälierissä, kun huippuvireen löytänyt amerikkalaishakkuri Nicky Taylor muljautti toisessa kohtaamisessa Oriveden Ponnistusta vastaan.

Sinä keväänä LP Viesti ja Hämeenlinnan Lentopallokerho olivat vielä pelillisesti Kangasalaa edellä, mutta Kangasala olisi ollut vahvoilla pronssitaistossa parhaalla kokoonpanollansa.

Kevät 2020 oli karu kaikille koko maailmaa riivanneen koron takia. Kausi keskeytettiin muutamaa tuntia ennen pudotuspelien alkua. Kangasala odotti kevään huipennusta kuumeisesti runkosarjan kakkossijan jälkeen. Kuusamon Pallo-Karhut oli vain pisteen edellä.

Vuosi sitten Kangasalan pelaajia koeteltiin vielä rajummin. Mestaruuspöytä oli katettu vakuuttavan runkosarjataipaleen jälkeen. Se sisälsi vain kolme tappiota. Kangasala ehti hakea vielä välierävoiton Kuusamosta, kunnes joukkue suljettiin sarjasta yhden koronatapauksen takia.

Ratkaisu oli aiemmin tehdyn liigapäätöksen mukainen, mutta se ei lohduttanut pettynyttä joukkuetta tippaakaan.

Tänä keväänä ei tarvitse pelätä vastaavaa tragediaa. Vain mahdolliset koronapotilaat siirretään sivuun – muun joukkue saa jatkaa niin pitkään kuin pelaajia löytyy.

Ja jos johonkin peliin ei löydy riittävää määrää pelaajia, tuomitaan joukkueelle ”vain” yksi luovutustappio. Urakkaa saa jatkaa taas seuraavassa pelissä.

Vaikka LP Kangasalan perjantai-illasta tuli odotettua hikisempi, voitto ei ollut uhattuna missään vaiheessa.

”Suosikiksi ei pääse sattumalta. Se asema pitää ansaita”, totesi LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen ennakkosuosikin paineista.

OrPo romahti

Hienon runkosarjan pelanneelta Oriveden Ponnistukselta oli lupa odottaa paljon parempaa, mitä perjantai-illan puolivälieräavauksessa nähtiin.

Hämeenlinnan Lentopallokerho antoi OrPolle rajun tyrmäysiskun lukemin 3–0 (25–10, 25–18, 25–20).

”Olimme todella huonoja – varsinkin puolustuksessa”, OrPon kreikkalaisluotsi Nikolaos Gitzekos manasi.

Gitzekos luonnehti orivesiläisjoukkueen esitystä ahdistuneeksi.

”Ei löytynyt intohimoa, ei energiaa, ei mitään... En osaa sanoa, miksi näin kävi”, hän päivitteli.

OrPo kaatoi Hämeenlinnan kolmeen otteeseen runkosarjassa, mutta tätä oli vaikea uskoa perjantain perusteella.

Tosin pitää muistaa, että Hämeenlinnan kokoonpano on muuttunut totaalisesti kahden ensimmäisen kohtaamisen jälkeen. Lisäksi italialaisluotsi Giovanni Torchio peluutti kakkoskuusikkoa maanantaisessa runkosarjan päätöskamppailussa.

Puolivälieräsarja jatkuu sunnuntaina Orivedellä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut