Tiril Eckhoff oli ykkönen kevään viimeisessä pikakilpailussa – Nastassia Kinnunen ylsi kauden toiseksi parhaaseen tulokseen

Kaisa Mäkäräinen ja Tora Berger saivat Holmenkollenilla viimein maailmancupin kokonaiskilpailun kristallipallon, joka oli peräisin kaudelta kaudelta 2013–2014.

Tiril Eckhoff voitti maailmancup-kauden viimeisen naisten pikakisan. Arkistokuva.

18.3. 15:54

Tiril Eckhoff otti perjantaina uransa 28. voittonsa ampumahiihdon maailmancupissa.

Norjalainen oli nopein ja tarkin Holmenkollenilla käydyssä kauden viimeisessä pikakilpailussa. Samalla Eckhoff nousi uransa lopettaneen Tora Bergerin rinnalle yksittäisissä cupvoitoissa.

Berger ja Kaisa Mäkäräinen saivat pikakisan jälkeen järjestetyssä palkintotilaisuudessa Holmenkollenilla vihdoin kauden 2013–2014 maailmancupin kokonaiskilpailun kristallipallon, kun Venäjän Olga Zaitseva hylättiin dopingrikkeen takia.

Berger ja Mäkäräinen jakoivat tuon kauden kokonaiskilpailun voiton.

Eckhoff päihitti seitsemällä sekunnilla Itävallan Lisa Hauserin. Norjan Marte Olsbu Roeiseland oli kolmas (+9,4 sekuntia) ja varmisti pikakisan maailmancupin voiton.

Maailmancupin kokonaiskilpailussa Roeiseland kasvatti johtoaan Ruotsin Elvira Öbergiin sen verran isoksi, että hän voittaa myös sen.

Elvira Öbergin sprintti meni piloille ensimmäiselle ampumapaikalla, kun makuulta tuli kolme pummia. Hän oli 15:s.

Pikakisa oli pettymys Öbergin siskoksille, kun Hanna Öberg ampui peräti viisi hutia (4+1). Hän jäi kärjestä kaksi ja puoli minuuttia.

Kinnuselle kauden toiseksi paras tulos

Nastassia Kinnunen nousi parhaaksi suomalaiseksi. Puhdas ammunta nosti hänet kauden toiseksi parhaalle sijoitukselle maailmancupissa: 21:nen. Tammikuussa Kinnunen oli 18:s normaalimatkalla Antholzissa.

Vuonna 2012 Kinnunen (o.s. Dubarezava) oli maailmancupin pikakisassa Oberhofissa kuudes, mutta hän edusti silloin vielä synnyinmaataan Valko-Venäjää.

Kinnunen sai Suomen kansalaisuuden marraskuussa 2020.

Mari Eder ampui kolme hutia (1+2) ja oli 22:nen. Kinnunen voitti Ederin vain vajaalla sekunnilla. Suomalaiskaksikko jäi kärjestä minuutin ja 42 sekuntia.

Erika Jänkä jätti kisan kesken pystyammunnan jälkeen. Hän ampui pystystä kolme sakkoa eikä olisi enää päässyt lauantain takaa-ajoon.

Suvi Minkkinen sairastui lievään koronaan eikä kilpaile kauden päätöskisoissa.

Olli Hiidensalo on samasta syystä pois miesten pikakisasta, joka käydään myöhemmin perjantaina.

Kausi päättyy sunnuntaina

Lauantaina Holmenkollenin ohjelmassa ovat takaa-ajokisat, joihin pääsi pikakisan 60 parasta. Kausi päättyi sunnuntaina yhteislähtökisoihin, joihin pääsee 30 naista ja miestä.

Naisten yhteislähtöcupia johtava Italian Dorothea Wierer sai lauantaille ylimääräisen välipäivän. Hän oli pikakisassa kuudella pummilla (3+3) vasta 67:s.

Ranskan Quintin Fillon Maillet varmisti miesten maailmancupin voiton viime lauantaina Otepäässä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut