Venäjän pää­valmentaja tuli olympia­finaalin jälkeen Leijonien puku­koppiin ja lausui suomalaisille ikimuistoiset sanat

Leijonien valmennusjohto kertoi torstaina uutta tietoa myös Marko Anttilan tilanteesta Pekingin olympiaturnauksen aikana.

Venäjän jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Aleksei Zhamnov ja Venäjän olympiakomitean joukkue joutuivat tyytymään Pekingin olympialaisissa kakkossijaan.

17.3. 18:23

Jääkiekkomaajoukkueen johto, Jukka Jalonen, Jere Lehtinen ja Mika Kortelainen, kertoi torstaina, millaista tasapainoilua Pekingin koko olympiaprojekti oli.

Lopputulos tiedetään ja riehakkaat kultajuhlat, mutta paljon ehti tapahtua ennen turnausta ja kulisseissa olympialaisten aikana.

Lehtinen kertoi, että tammikuun puolivälin jälkeen aika monta pelaajaa sai koronavirustartunnan. Tästä puhuttiin jo kisojen aikana, mutta siitä ei kerrottu, että peräti viidellä joukkueen jäsenellä välkkyi koronavilkku punaisella vain pari päivää ennen lähtöä.

Näistä viidestä neljä oli pelaajia, Lehtinen ja Kortelainen kertoivat Leijonien keskustelutilaisuudessa.

Leijonien johto konsultoi olympiajoukkueen ylilääkäriä Maarit Valtosta ja yhteinen päätös oli, että riskirajoilla olevat lähtevät mukaan.

Toisena vaihtoehtona pidettiin Suomeen jäämistä joksikin aikaa ja lentämistä myöhemmissä kuljetuksissa.

”Lopulta päätettiin lähteä. Se yhtenäisti koko porukkaa”, Lehtinen sanoi.

Jännitystä riitti

Kisoissa uutisoitiin laajalti, että hyökkääjä Marko Anttila joutui heti alussa karanteeniin koronahotelliin ja hieman myöhemmin myös maalivahti Juho Olkinuora vähäksi aikaa.

Muut positiivisen testin antaneet selvisivät säikähdyksellä.

”Joka päivä sai jännittää tuloksia”, Lehtinen sanoi.

Marko Anttila ja Kerttu Niskanen juhlivat olympiamitalejaan paluumatkalla Pekingistä Helsinkiin.

Anttilan tapaus, hänen olosuhteet karanteenissa ja harjoittelut siellä keräsivät palstamillimetrejä, mutta Anttilaa koeteltiin paljon enemmän.

Sen jälkeen, kun Anttila pääsi pois eristyksestä, hän joutui kisakylässä toiseen karanteeniin, josta vapautui vasta vähän ennen turnauksen loppua.

Anttila sai pelata ja harjoitella, mutta muuten hän joutui pysymään erossa muusta joukkueesta.

”Hänelle tuotiin koko kisojen ajan ruokaa huoneeseen. Kertoo hänen henkisestä vahvuudesta, millä tasolla hän pystyi pelaamaan, ja millainen oli joukkueen turva”, Kortelainen sanoi.

Zhamnovin sanat

Valmennusjohto sanoi kuin yhdestä suusta, että suomalainen pelaaja on henkisesti vahva.

Jalonen tähdensi, että pelaajan luonne on aina kuulunut hänen joukkueessaan valintakriteereihin.

”En ole pitkään aikaan joutunut miettimään, että muuten olisi mukana, mutta pää ei kestä”, Jalonen sanoi yleisenä esimerkkinä nykypelaajien vahvuuksista.

Leijonat paransi peliään olympialaisten edetessä ja pelasi Jalosen mukaan turnauksen parhaan ottelun finaalissa Venäjän olympiakomitean joukkuetta vastaan.

”Venäjän päävalmentaja Aleksei Zhamnov tuli puoli tuntia finaalin jälkeen meidän valmentajien koppiin, halasi jokaisen ja sanoi, että teitä on hiton hankala voittaa”, Jalonen kertoi.

Zhamnov ei ollut ensimmäinen, joka sen huomasi.

Venäjä on suljettu toistaiseksi kansainvälisestä jääkiekkoilusta Ukrainan sodan takia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut