MM-kultaa sekunti­pelillä – Suomella kolmen mitalin avauspäivä hiihtosuunnistuksen kotikisoissa

Maailmanmestaruus oli Ville-Petteri Saarelan ensimmäinen henkilökohtainen MM-mitali. Tuomas Kotro ja Salla Koskela jäivät kultamitalista sekunnin.

Ville-Petteri Saarela hiihtosuunnisti sprinttikisan maailmanmestariksi MM-kotikisoissa Keminmaassa.

15.3. 19:47

Suomalaiset hiihtosuunnistajat avasivat MM-kotikisat Keminmaassa kolmella mitalilla. Ville-Petteri Saarela ja Tuomas Kotro ottivat miehissä kaksoisvoiton, Salla Koskela sai hopeaa naisissa.

32-vuotias Saarela otti tiistain sprinttikilpailussa uransa ensimmäisen henkilökohtaisen MM-mitalinsa. Aiemmin hän on noussut palkintopallille viesteissä.

”Kotikisat ja kultamitali avauspäivältä, ei sitä voi kisalta oikein muuta toivoa”, Saarela sanoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Keminmaalainen Saarela kertoi tähdänneensä kotikisoissa menestymiseen niiden myöntämisestä lähtien.

”Olihan sen mukana ehtinyt muodostua jonkin verran menestyspaineitakin, mutta onnistuminen helpotti niitä nyt paljon”, EM-kisat suunnitellusti väliin jättänyt Saarela sanoi.

Saarela hiihtosuunnisti 3,9 kilometrin sprinttikisan maailmanmestariksi vain sekunnin erolla Kotroon. Nelossijan jakanut Eevert Toivonen jäi kärjestä seitsemän sekuntia.

”Sprintti on meidän lajissa se herkin kisamuoto, ja olen löytänyt tällä kaudella siihen hyvän rutiinin”, Kotro iloitsi.

Myös naisten 3,3 kilometrin kisa oli äärimmäisen tiukka. Viron Daisy Kudre Schnyder kukisti hopeamitalin jakaneet Salla Koskelan ja Ruotsin Magdalena Olssonin sekunnilla.

”Parissa kohdassa ehkä olisi voinut sekunteja saada pois. Olen kyllä todella tyytyväinen suoritukseen ja mitaliin”, Koskela sanoi.

Sonja Mörsky sijoittui kuudenneksi. MM-kisat jatkuvat keskiviikkona takaa-ajokilpailulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut