Artjom Dzjuba kieltäytyi perhesyistä Venäjän jalkapallomaajoukkueesta

Päävalmentajan mukaan Artjom Dzjuba vakuutti haluavansa pelata maajoukkueessa.

Artjom Dzjuba on kieltäytynyt kutsusta Venäjän jalkapallomaajoukkueen leirille. Kuva viime kesän EM-kisoista Suomea vastaan.

15.3. 17:34

Venäjän jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja Artjom Dzjuba on kieltäytynyt kutsusta maajoukkueleirille. Dzjuban päätöksestä kertoi päävalmentaja Valeri Karpin tiistaina.

”Hän pyysi, ettei häntä kutsuttaisi perhesyidensä takia nyt maajoukkueeseen”, Karpin ilmoitti Venäjän liiton sivuilla.

”Keskustelin Artjomin kanssa puhelimessa sunnuntaina. Hän vakuutti, että hän todella haluaisi pelata maajoukkueessa, mutta toivoi samalla vapautusta vaikean perhetilanteensa takia. Hänellä on Ukrainassa paljon sukulaisia.”

Venäjän oli tarkoitus kohdata MM-karsinnoissa Puola, mutta maa on suljettu kansainvälisestä jalkapallosta Ukrainan sodan takia. Venäjä on kuitenkin vienyt asian Urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen CAS:n käsittelyyn.

Näillä näkymin Puola pääsee Venäjän sulun ansiosta suoraan karsintojen 29. maaliskuuta pelattavaan ratkaisupeliin.

Karpin kokoaa joka tapauksessa maajoukkuepelaajat yhteen, mutta ilman Dzjubaa.

”Pääsimme yhteisymmärrykseen siitä, että pidämme toisiimme yhteyttä. Tarkkailemme hänen peliesityksiään myös jatkossa”, Karpin jatkoi.

Dzjuba vastustaa vain venäläisten sortoa

Dzjuba puhui Ukrainan sodasta pian Venäjän hyökkäyksen jälkeen. Silloin häntä arvosteltiin siitä, ettei hän ottanut selkeää kantaa Venäjän sotatoimiin.

”En ole toistaiseksi halunnut puhua Ukrainan tapahtumista, koska en ole mikään politiikan asiantuntija”, Dzjuba ilmoitti Instagramissa.

Hän kertoi kuitenkin vastustavansa Venäjän urheilulle määrättyjä pakotteita.

”Vastustan ihmisten epätasa-arvoista, kansallisuuteen perustuvaa kohtelua. En häpeä olla venäläinen, sillä olen ylpeä siitä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut