Lentopalloliiga sulki Ettan miesten pääsarjasta – seura ei maksanut tuomaripalkkioita

15.3. 14:16 | Päivitetty 15.3. 17:41

Lentopalloliiga sulkee oululaisen Ettan miesten pääsarjasta, Lentopalloliitto tiedottaa. Lentopalloliiton tiedotteen mukaan seura ei hoitanut liigalisenssisopimuksen edellyttämiä taloudellisia velvoitteitaan.

Lentopalloliigan johtaja Riia Martinoja kertoi STT:lle, että liigalisenssiin liittyvät taloudelliset velvoitteet koskevat erotuomaripalkkioita. Ne Etta on jättänyt tällä kaudella maksamatta.

Miesten liigan runkosarja päättyi sunnuntaina. Yhdeksänneksi sijoittunut Etta ei yltänyt pudotuspeleihin.

Etta kertoi Twitterissä julkaisemassaan tiedotteessa omana näkemyksenään, että seura luopuu miesten liigan sarjapaikastaan ja pelaa ensi kaudella miesten Ykkössarjassa.

Seuran päävalmentaja Olli Kuoksa harmitteli tilannetta, mutta sanoi ammattivalmentajana olevansa valmis jatkamaan sarjaporrasta alempanakin. Kuoksa ei halunnut ottaa kantaa, onko Etta laiminlyönyt muita velvoitteita.

Seuran mukaan koronaviruspandemia on vaikeuttanut toimintaa, sillä seura on yleensä saanut tuloja messu- ja urheilutapahtumista sekä ravintolatoiminnasta.

”Poikkeuksellisen vaikeat ajat ja monet vastoinkäymiset ovat koetelleet organisaatiota nyt useamman kauden ajan, joten Etta joutuu tekemään raskaan päätöksen luopua paikastaan kotimaisen lentopalloilun pääsarjatasolla”, seura kertoo.

Ettan tavoitteena on varmistaa seuran toiminnan jatkuminen. Etta haluaa kehittää Oulun seudun nuoria pelaajia liigatasolle.

Ykkössarjan voittaja voi anoa paikkaa Mestaruusliigassa

Lentopalloliiga päätti myös, ettei miesten liigakarsintoja pelata, joten turkulainen TuTo Volley ja rovaniemeläinen Perungat Pojat säilyttävät liigapaikkansa. PerPo jäi miesten liigassa viimeiseksi, TuTo Volley viimeistä edelliseksi.

Ykkössarjan voittaja voi anoa ensi kaudeksi paikkaa Mestaruusliigassa.

”Jos Ykkössarjan voittaja on liigalisenssikelpoinen, jatketaan samalla joukkuemäärällä, mutta miesten Mestaruusliiga voidaan pelata pienemmälläkin joukkuemäärällä”, Martinoja sanoi.

Miesten liigan pudotuspelit alkavat keskiviikkona puolivälierissä, joissa pelaavat Tiikerit–Hurrikaani, Savo Volley–Vantaa Ducks, Akaa-Volley–Raision Loimu ja VaLePa–Karelian Hurmos. Välieriin etenee kolmella voitolla.

Päivitetty 15.3.2022 kauttaaltaan. Lisätty muun muassa Martinojan ja Kuoksan kommentit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut