Nokian KrP eteni miesten salibandyliigan välieriin: Mikko Laakso taituroi hattutempun ja ratkaisi taas päätössekunneilla

Mikko Laakson mukaan puolivälierävoitto on KrP:lle vain välietappi matkalla suurempiin saavutuksiin.

24.3. 21:59

Vuosi sitten Mikko Laakso ratkaisi kuudennen puolivälieräottelun vierasvoiton Jyväskylässä ajassa 59.59 ja kaksi päivää myöhemmin KrP kaatoi Happeen Raholassa edeten välieriin voitoin 4–3.

Torstaina Laakso teki kevään 2022 puolivälierien ensimmäisen hattutemppunsa Seinäjoella. Kolmas maali tuli ylivoimalla ajassa 59.56 eli kolme sekuntia aiemmin kuin maaliskuussa 2021.

”Sovittiin vähän kuviota ja satuin onnistumaan. Nyt on loistava fiilis, pääsin juhlimaan jengin kanssa”, Laakso sanoi

Kaksi sekuntia myöhemmin Nico Jonaeson teki tyhjään maaliin neljännen puolivälieräottelun loppunumeroiksi 3–5. KrP eteni näin ensimmäisenä joukkueena välieriin voitoin 4–0.

Jatkopaikkaa ei kuitenkaan juhlita samalla tavalla kuin vielä parikymmentä vuotta sitten eli korillisella olutta bussissa.

"Tämä oli vain välietappi tiellä suurempiin saavutuksiin. Kotimatkalla pelataan korttia ja jutellaan, ei vielä ole suurempien juhlien aika”, Laakso korosti.

Joukkueet odottelivat jo jatkoaikaa, sitten SPV:n Eero Karjanlahti sai jäähyn vain yhdeksän sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua ja viisi sekuntia myöhemmin Henri Johanssonin syöttö löysi Laakson SPV:n maalin edessä.

"Kuluneen kauden aikana on kemia Johanssonin kanssa vain kehittynyt. Ei se pelkkää sattumaa ollut että me kaksi olimme asialla loppusekunneilla”, Laakso myönsi.

Johansson syötti siis myös vuosi sitten kyseisen Laakson maalin ajassa 59.59, jolla KrP voitti 2–1. Viime kevään pudotuspeleissä Laakso teki 12 maalia, nyt koossa on neljä Laakson viidennellä KrP-kaudella.

Valmentaja Jarmo Härmä piti ottelua parhaana neljästä SPV:tä vastaan pelatusta puolivälierissä.

"SPV pelasi sarjan parhaan pelinsä. Olimme kuitenkin pallollisessa pelissä parempia ja siitä syystä voi sanoa, että voitto oli ansaittu”, Härmä sanoi.

Laakso teki KrP:n toisen ja kolmannen maalin. Avausmaalin teki Emil Eklund.

KrP:n hallinnasta kertoo maalivahtien torjuntamäärät, SPV:n Rasmus Hasu torjui 17 kertaa ja KrP:n Miro Tuomala vain kahdeksan.

KrP voi saada seuraa välieriin aikaisintaan lauantaina, kun Classic kohtaa OLS:n. Puolustava mestari johtaa voitoin 3–0. Oilers ja TPS ovat ottaneet vasta kaksi voittoa omissa puolivälieräsarjoissaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut