Albert Koskinen hattuili Classicin voittoon Oulussa

Classicin Albert Koskinen (oik.) iski maanantaina hattutempun OLS:ää vastaan. Kuva Classic–KrP-ottelusta Lempäälästä helmikuulta.

21.3. 21:45 | Päivitetty 22.3. 20:09

Tunnettu maalitykki Albert Koskinen teki maanantaina voittomaalin toisessa erässä, täydensi hattutempun täyteen kolmannessa erässä ja sen jälkeen ehti vielä olla mukana OLS:n ainoassa maalissa.

"Harmittaa Torrin (Classic-vahti Lassi Toriseva) puolesta. Peliä jäljellä muutama sekunti ja [Juha] Kivilehto yritti syöttää minulle, pallo kimposi OLS:n pelaajan kengästä maaliin”, Koskinen muisteli ajan 59.57 tilannetta.

Paljon enemmän olisi harmittanut, jos Lauri Tiiralle merkitty maali olisi tullut jatkoajalla. Nyt Classicin 5–1-voitto oli varmistunut hyvissä ajoin.

”Hyvä muistutus pelaajalle, että jokainen sekunti pitää pelata varman päälle. Pallo oli maalimme takana ja sen sijaan että olisi vain annettu pallo laitaan yritettiin hienoa syöttöä ylöspäin”, sanoi Classicin valmentaja Samu Kuitunen.

Avauserä Oulussa oli maaliton.

"Alku oli vähän tahmeaa, kyttäiltiin. Kaverillakin oli tekopaikkoja.”

”Kyllä jo siinä Toriseva pelasi erittäin hyvin”, Koskinen sanoi.

Erän lopulla OLS sai jäähyn. Toista erää oli pelattu 28 sekuntia, kun Koskinen vei vieraat johtoon Ville Lastikan syötöstä ylivoimalla.

"OLS joutui avaamaan peliään ja saimme lisää tilaa hyökkäyksessä. Siitä tuli sitten toinen maalini”, Koskinen sanoi.

Koskisen maalit jäivät toisen erän ainoiksi. Kolmannessa erässä Matias Vaajala ja Oskari Heikkilä tekivät seuraavat maalit, sitten Koskinen teki tyhjiin 0-5-maalin.

"Koko ottelu oli meiltä puolustuspäässä todella hyvä. Blokattiin laukauksia ja taisteltiin”, Kuitunen sanoi.

Näin liigan suurin mestarisuosikki Classic siirtyi puolivälieräsarjassa jo 2–0-johtoon, eli välieräpaikkaan tarvitaan vielä kaksi voittoa.

Classicilta olivat pois Sami Johansson, Jussi Piha ja Eetu Sikkinen.

”Lääkärin kanssa jutellaan tiistaina. Enempää en osaa sanoa juuri nyt”, Kuitunen myönsi.

Lastikka sai syöttöpisteen ylivoimalla, mutta tasakentällisin edellisessä ottelussa kuusi maalia tehnyt ykköskenttä jäi nyt nollille.

Kakkosketju teki neljä maalia.

Katsojia Oulussa oli yli 700, eli Classicin maajoukkuepitoinen ryhmä kiinnostaa vierashalleissakin.

Korjattu 22.3.2022 kello 20.08: Koskinen ei yrittänyt antaa omaan maaliin päätynyttä syöttöä, vaan Juha Kivilehto, joka yritti syöttää Koskiselle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut