Kauden paras peli ei tuonut Kooveelle palkintoa: ”Olemme pelanneet nousujohteisesti ja pitää uskoa, että suuntaus jatkuu”

PSS siirtyi naisten salibandyliigan puolivälieräsarjassa jo 2–0-johtoon. Kooveen kausi on katkolla ensimmäisen kerran keskiviikkona.

Ilmeestäkin sen näki, että Kooveen Veera Vilenius yllättyi itsekin tekemästään 1–1-tasoitusmaalista.

13.3. 21:42

Kooveen naiset johtivat sunnuntaina kahden erän jälkeen puolivälieräottelua puolustavaa mestaria PSS:ää vastaan 2–1 Veera Vileniuksen ja Kiia-Mari Avikaisen maaleilla Kaukajärvellä, mutta PSS voitti päätöserän 2-0 ja koko ottelun näin 3–2 siirtyen 2-0-johtoon voitoissa.

”Pelasimme kauden parhaan pelin, mutta tällä kertaa se ei riittänyt. Muutenkin voi sanoa että oli harvinaisen laadukas salibandyottelu”, tiivisti Kooveen valmentaja Juha Kurki.

Vilenius teki 1–1-maalin ja kasvatti maaliputkensa pituuden pudotuspeleissä kuuteen otteluun. Hänen kenttänsä, jossa puolustajina pelasivat Mona Backman ja Sofia Sinkko sekä hyökkääjinä Avikainen ja Mila Manninen, voitti oman pelinsä 2–0.

Sen sijaan joukkueen ykkönen, missä puolustajina olivat Nita Heino ja Jemina Ruostila sekä hyökkääjinä Elli Kylmäluoma, Aino Lahti ja Saimi Lehto, hävisi pelinsä 0–2.

”Kaikki maalit olivat hyökkääjiltä laadukkaita suorituksia, eikä niistä voi syyttää kummankaan joukkueen puolustajia mistään”, Kurki sanoi.

Voittomaalinsa PSS teki ylivoimalla 55. minuutilla Vileniuksen saatua korkeasta mailasta 2+2-minuutin jäähyn.

Kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun päättymistä PSS sai jäähyn.

”Tasakentällisin peli oli siis 2–2, mutta ylivoimapelissä hävisimme 0–1. Oli meillä lopun yyveellä laatupaikkakin, mutta taisi osua omaan pelaajaan veto”, Kurki sanoi.

”Laatupaikkoja oli tänään meillä enemmän, mutta se ei näkynyt tulostaululla”, Kurki jatkoi.

Kolmas ja mahdollisesti ratkaiseva ottelu pelataan keskiviikkona Porvoossa. Historia ei ole Kooveen puolella, mutta joukkue lähtee Kurjen mukaan parantamaan sunnuntaista.

”Olemme pelanneet nousujohteisesti ja pitää uskoa, että suuntaus jatkuu”, Kurki valoi uskoa.

Kooveella on mukana yhä kuusi pelaajaa kevään 2019 pronssijoukkueesta ja heihin kohdistuu nyt huomio. Maalivahti Noora Laakso on yksi heistä Sunnuntaina hän torjui 17 kertaa.

Viisi pelaajaa on voittanut urallaan mestaruuden, heistä Kalpana Tarvainen viime kaudella PSS:ssä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut